Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Beneficiile ale cogenerarii pentru consumatorii mici

Dintre detinatorii de echipamente de cogenerare de capacitate mica, 60-70 % dintre acestia vad aceasta solutia ca fiind foarte productiva. Aceste echipamente pot reduce costul facturilor cu pana la 18%, in cazul gospodariilor si micilor afaceri. Se obtine, de asemenea, capacitatea de reducere a emisiile CO2, aspect important in dezvoltarea acestei piete.

Micro-echimpamentele de cogenerare joaca un rol decisiv in atingerea obiectivelor pentru energie impuse de Uniunea Europeana, implicand clima si competitivitatea in acest sector, conform studiului 'Micro-CHP Benefits Study'.

Detinatorii unor astfel de echipamente isi produc singuri energia necesara, astfel participand activ la atingerea obiectivelor U.E. in ceea ce priveste producerea si securitatea energetica, producerea de energie fiind valabila atat pentru perioada iernii, cat si pentru perioade orelelor de intuneric. Comform acestui studiu, 60-70% dintre detinatorii de structuri cu un consum energetic redus (Germania, Olanda si Regatul Unit) sunt interesati de implementarea unui micro-echipament de cogenerare.

Rezultatele acestui proiect sustin, de asemenea, un procent de 35% din totalul vanzarilor de echipamentelor tip boiler, pana in anul 2030, ca fiind reprezentat de micro-echipamentele de cogenerare.  Acest obiectiv se poate atinge doar daca producatorii si furnizorii implica reduceri de costuri si dezvolta pachete de micro-echipamente de cogenerare centrate pe consumatori.

Piata acestor echipamente este in crestere, datorita costurilor reduse in volumul de fabricatie. Cu toate acestea, Uniunea Europeana ofera subventii pentru utilizarea acestei tehnologii si pentru beneficiile aduse sistemului local de energie, iar dezvoltarea tehnologica este continua, fiind implementate echipamente cu o eficienta electrica de 60%.   

"Europa are obiective ambitioase pentru energia si strategia climatica. Micro-echipamente de cogenerare  sunt o tehnologie inovatoare si foarte eficienta. Reprezinta tipul de solutie ce necesita sustinerea U.E., si ar trebui sa continue sa sprijine, prin intermediul planului sau de investitii, Strategia de Energie a Uniunii Europene si a politicilor de eficienta energetica  ", a declarat directorul COGEN Europa Fiona Riddoch.

Sursa: http://www.cogeneurope.eu/benefits-of-decentralised-production-of-heat-and-power-for-small-energy-consumers-in-the-spotlight_282293.html, accesat in data de 04.03.2015