Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Colegiul National Petru Rares din Piatra Neamt a castigat unul din cele mai importante premii in domeniul energiei regenerabile la nivel global


Colegiul National Petru Rares din Piatra Neamt a castigat unul din cele mai importante premii in domeniul energiei regenerabile la nivel global. Premiul Zayed Future, lansat de guvernul Emiratelor Arabe Unite in 2008 cu scopul recunoasterii implicarii corporatiilor, IMM-urilor, a ONG-urilor si scolilor in protectia mediului, au anuntat castigatorii pentru anul 2015.

 Scopul principal al categoriei licee, unde Colegiul Petru Rares s-a clasat pe primul loc, este acela de a inspira generatiile viitoare de pe tot globul prin insuflarea ideii de durabilitate de la o varsta cat mai frageda. Fiecare scoala participanta prezinta o propunere referitoare la proiect, iar premiul primit devine o subventie pentru implementarea si finalizarea acestor proiecte. Un accent deosebit trebuie pus in proiecte pe masurile specifice masurabile de promovare a energiei din resurse regenerabile si a durabilitatii, care pot include imbunatatiri in domeniul energiei, utilizarea eficienta a apei sau reducerea deseurilor.

Colegiul Petru Rares a fost fondat in urma cu 145 de ani si multe dintre cladirile sale originale sunt considerate a fi parte din partimoniul national. Scoala doreste sa dezvolte acest proiect pentru a inlocui iluminatul si izolatiile de constructie cu materiale si produse mai eficiente, precum si adaugarea de sisteme de generare a energiei curate, inclusiv PV si tehnologie care poate converti energia cinetica in energie electrica.

Sursa: http://zayedfutureenergyprize.com/