Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

A venit timpul microcapacitatilor pe biomasa si biogaz

„Vremea proiectelor mari de productie a energiei eoliene si fotovoltaice a trecut si a venit timpul microcapacitatilor pe biomasa si biogaz, surse de energie neglijate pana acum”, spune un vicepresedinte ANRE, citat de Mediafax.

"Simularile noastre, plecand de la mixul energetic pe care il avem, arata ca daca maine am scoate regenerabilele din mixul energetic, pretul angro al energiei ar creste cu 50%, de la 40 la 60 euro pe MWh. (...) Acum, impactul certificatelor verzi in facturi este de 35 lei (8 euro) pe MWh ", a declarat miercuri Emil Calota, vicepresedinte in Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), la o conferinta pe tema serviciilor energetice.

Potrivit lui Calota, ANRE va sustine prin pret capacitatile pe biomasa si biogaz cu puteri de pana la 0,5 MW pentru o perioada de 15 ani, iar aceasta decizie urmeaza sa fie aplicata din luna martie. Un astfel de sprijin din partea statului nu trebuie notificat Comisiei Europene.

"In loc sa ramanem la capacitati mici pentru consumul local in centrale eoliene, am dezvoltat capacitati mari. Acum este, istoric, etapa microcapacitatilor", a spus Calota.

Sursa: Mediafax

 

Citeste si: 

Cum scazi costurile cu energia in hoteluri

Google si Apple - Competitie pentru energia regenerabila


Vrei sa aflii primul noutatile despre energie regenerabila? Ne gasesti si pe Linkedin sau Facebook. Click mai jos!