Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cogenerarea permite economii de 40% in cazul consumului de combustili fosili

       

 

        Cogenerarea reprezinta singura tehnologie capabila sa contribuie la echilibrarea Sistemului Energetic National, avand potentialul de a reduce consumul de combustibili fosili pana la 40%, in mod special pentru segmentul gazelor naturale.

Presedintele asociatiei patronale Cogen Romania, Vasile Muntenita, afirma: „Daca fiecare localitate mai mare ar avea o centrala de cogenerare care ar produce energie electrica pentru intreg sistemul național si energie termica pentru orasul respectiv si zona adiacenta atunci nu am mai avea nevoie de termocentralele pe carbune”.

La nivel national sunt doar 12 operatori care asigura energie termica si electrica din cogenerare. Dezvoltarea lenta a acestui sector este strans legata de lipsa unui fond legislativ clar si de prezenta unei birocratii excesive.

Vasile Muntenita prezinta beneficiile cogenerarii in sistemele energetice din vestul si nordul Europei. Spre exemplu, Danemarca este una din tarile cu un grad mare de independeta energetica. „Aceasta tara isi asigura 80% din energia necesara din cogenerare”, a spus Muntenita.

Citeste continuarea articolului pe www.green-report.ro


Citeste si: 

Sectorul de biomasa si biogaz se bucura de o lege speciala

Metodologia de monitorizare si promovare a energiei din surse regenerabile prin certificate verzi

Platforma inteligenta de specializare in energie