Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Eficienta energetica in industrie este in crestere. Citeste raportul emis de U.E.!

eficienta energetica

 

Proiectele in domeniul eficientei energetice vor cuprinde toate sectoarele industriale pana in anul 2050, conform ultimului studiu realizat de Uniunea Europeana „Energy efficiency and energy saving potential in industry and on posibile policy mechanism”.

 

Acest studiu, publicat in luna ianuarie, acopera industria hartiei, fierului si otelului, minerale non-metalice, chimicale si farmaceutice, metale neferoase, rafinarea petrolului, industria alimentara si industria bauturilor. Impreuna, aceste sectoare consuma 25% din totalul energetic la nivel european sau 98% din totalul energetic la nivelul industrial in 2013.

 

In ceea ce priveste analizele pentru anul 2050, doar industria otelului, fierului si farmaceutica vor creste consumul de energie. Acest lucru va fi determinat de cresterea productiei si a tehnologiilor c vor creste intensitatea electrica. Industria hartiei, in special, se afla pe un drum bun in reducerea intensitatii electrice, iar consumul de energie va scadea. Cu toate acestea, rata de productie se estimeaza a fi in crestere.

 

Intensitatea electrica in industria mineralelor non-feroase va ramane constanta, spre exemplu: industria produselor ceramice, ciment si sticla. Pentru metalele non-feroase, consumul de energie va ramane constant. Studiul prezinta intentia U.E. de a produce metale secundare prin recuperarea si reciclarea fierului vechi.

 

Productia totala din rafinariile de petrol va inregistra o scadere de 23% pana in 2050. Din 1992 pana in anul 2010, rafinariile si-ai crescut eficienta energetica cu 10%, dar intensitatea energetica va creste semnificativ. Acest lucru se afla in stransa legatura cu o crestere a cererii pentru produse cu un nivel scazut  de sulf.

 

Industria alimentara si cea a bauturilor vor creste nivelul de productie si vor creste standardele de siguranta alimentara si calitate. Astfel, va rezulta un consum redus de energie, desi productie este in continua crestere.

 

Aici gasiti varianta completa a studiului

 

Sursa: https://ec.europa.eu


Recupere de caldura pentru alimentarea oraselor cu agent termic. Citeste despre proiectul CELSIUS!

Trigenerare in industria alimentara. Te-ai gandit la aceasta metoda?

Beneficiile cogenerarii in spitale. Afla ce schimbari apar!