Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Energia regenerabila dezvolta 7,7 milioane de locuri de munca la nivel mondial

            

             Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile (IRENA)anunta existenta a 7,7 milioane de angajati in industria energiei regenerabile, potrivit raportului ,,Renewable Energy and Jobs—Annual Review 2015”. Acest lucru reprezinta o crestere cu 18% fata de anul 2013.

Rezultatele studiului:

·         Industria energiei regenerabile atinge un numar de 7,7 milioane de angajati, excluzand hidrocentralele de nivel mare

·         Numarul de locuri de munca a crescut cu 18%, raportand la numarul de angajati din 2013

·         Tarile cu cei mai multi angajati in industria energiei regenerabile: China, Brazilia, Statele Unite ale Americii, India, Germania, Indonezia, Japonia, Franta, Bangladesh si Columbia.

·         In domeniul biocombustibililor au fost identificat un numar de 1,8 milioane de angajati, in sectorul de biomasa 822,000, iar biogaz 381,000. Aceste locuri de munca au fost concetrate in jurul aprovizionarii cu materii prime.  Brazilia si Statele Unite inca domina la acest aspect, iar regiunea de sud-est a Asiei inregistreaza o crestere in domeniul biocombustibililor, reflectand masuri de sprijinire a productiei.

·         O serie de politici industriale si comerciale continua sa modeleze locurile  munca, cu politicile stabile si previzibile care favorizeaza crearea de locuri de munca  

Sursa: http://www.irena.org/DocumentDownloads/Publications/IRENA_RE_Jobs_Annual_Review_2015.pdf


Citeste si: 

Acordarea de bonusuri pentru promovarea cogenerarii

O sansa pentru relansarea economica a Romaniei

Sectorul de biomasa si biogaz se bucura de o lege speciala