Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Energia regenerabila - pentru prima data principala sursa de energie intr-un stat

energie regenerabila germania

Sursa poza: http://toryaardvark.com/tag/germany/


Energia regenerabila a reprezentat pentru prima data principala sursa de producere a energiei intr-un stat. Alimentarea Germaniei cu energie regenerabila a atins cota de 27,3% in totalul productiei de energie electrica interna, cu o continua crestere fata de anii anteriori, conform unui studiu publicat de Agora Energiewende.

Acelasi studiu evidentiaza scaderea cererii de energie la nivel national in Germania cu 4%, concomitent cu o cresterea economica de 1,4%. In timp ce energia regenerabila castiga un loc tot mai important pe piata, consumul de carbune si gaze sunt marii pierdanti in mixul de energie al Germaniei. Cu toate acestea, productia si consumul de lignit (combustibil fosil) continua sa detina o cota importanta de piata, fiind si acestea in crestere fata de anul 2013.

Concomitent cu impunerea energiilor regenerabile a avut loc si o scadere considerabila a emisiilor de gaze cu efect de sera in anul 2014. Acestea sunt la cel mai scazut nivel din anul 1990, fapt datorat si scaderii semnificative de carbune in mixul de energie. 

Citeste tot Raportul publicat de Agora Energiewende aici. 


 

Citeste si: 

Ultimul raport privind industria de biogaz la nivel european

Cota obligatorie de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie in 2015 este de 11.9%

 

Vrei sa aflii primul noutatile despre energie regenerabila? Ne gasesti si pe Linkedin sau Facebook. Click mai jos!