Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Gunoiul utilizat ca sursa de energie. Afla cum poti avea si tu acest beneficiu!

eficienta energetica cogenerare

 

Ce poti produce din gunoi?

 

Din fiecare tona de gunoi, Romania ar putea produce curent electric, combustibil bio si ingrasamant pentru agricultura. Este propunerea de lege facuta de Asociatia Romana pentru Biogaz, si Biomasa.

Organizatia sustine ca daca ne-am lua dupa nemti, danezi sau norvegieni si am avea centrale de biogaz in zonele urbane am reduce costurile cu depozitarea gunoaielor si am avea chiar caldura mai ieftina si preturi mai mici in magazine.

 

Potentialul Romaniei

 

Romania produce anual 120 de milioane de tone de gunoi. Din pacate doar 3% din aceasta cantitate este reciclata, restul ajunge in astfel de gropi de gunoi asa-zis ecologice. Ne ingropam la propriu in gunoi, avertizeaza organizatiile de protectia mediului.

Printr-un proces de "digestie anaeroba" intr-un container ermetic, bacteriile descompun deseurile in metan, azot si dioxid de carbon. Gazele imbuteliate sunt vandute apoi. Instalatia capteaza si caldura, iar prin co-generare se obtine electricitate. Namolul ramas e ingrasamant bio.

 

Afla cum poti aplica o astfel de tehnologie

 

Vino la Renexpo South-East Europe, in perioada 17-18 noiembrie, si afla toate informatiile necesare despre instalatiile de biogaz de la partenerii nostri BWE biogas weser-ems. Impreuna vom identifica cea mai buna solutie tehnica pentru afacerea ta. Vei reduce semnificativ costurile la energie, utilizand o resursa foarte raspandita.

 

Evenimentul va avea loc in perioada 17-18 noiembrie 2015, la sala Palatului din Bucuresti

Pentru obtinerea unei invitatii ce va asigura acces gratuit la eveniment, ne puteti trimite un e-mail pe adresa alexandru.ciobanu@bteam.

 

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-am-putea-transforma-120-de-milioane-de-tone-de-gunoi-in-combustibil-si-curent-electric.html


Te-ar putea interesa si:

Masurile de eficienta energetica pot aduce economii de 140 miliarde de euro pana in 2030

Lansarea oficiala a studiului "Eficienta energetica — prioritate nationala pentru reducerea saraciei energetice, cresterea calitatii vietii si siguranta consumatorilor de energie

Statistica privind consumul de energie la nivel mondial. Unde se pozitioneaza Europa?