Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Intalnire intre Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene si cercetatori din domeniul energiei

                                               eficienta energetica

Vineri, 12 august, la Ministerul Energiei a avut loc o intalnire intre ministrul Energiei, Victor Grigorescu, reprezentanti ai institutelor de cercetare din domeniul energiei si reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene.  In cadrul discutiilor, reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene au expus oportunitatile  si conditiile de accesare a unor linii de fonduri norvegiene pentru sustinerea si dezvoltarea cercetarii romanesti in domeniul energiei.

 

„Mi-am dorit foarte mult sa revigoram zona de cercetare din sectorul energetic. Aceste institute au o baza pentru proiectare in tot ceea ce inseamna proiecte energetice de anvergura. Avem realmente capacitati tehnice in acest domeniu. Ne-am propus la Ministerul Energiei sa le aducem alaturi de noi, sa le conectam la parteneri externi. Sa atragem finantari pentru dezvoltarea acestei zone de cercetare subfinantate in acest moment”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

 

Reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene le-au detaliat cercetatorilor aflati la intalnire oportunitatile pe care linia de finantare norvegiana le ofera si conditiile de eligibilitate. Finantarile norvegiene prezentate acopera o plaja larga de domenii, printre care cercetare, energie, inovare.

 

La randul lor, cercetatorii prezenti la discutii au propus o serie de proiecte care s-ar putea incadra in conditiile de eligibilitate pentru aceste finantari norvegiene.

 

In perioada urmatoare, institutele de cercetare din domeniul energiei care au participat la intalnire, vor analiza ofertele si domeniile de finantare norvegiana si masura in care proiectele pe care le propun pot deveni eligibile pentru aceste finantari. Urmatoarea intalnire a grupului de lucru va avea loc dupa doua saptamani, cand institutele se vor analiza fisele de proiecte concrete care vor fi inaintate Ministerului Fondurilor Europene.

 

La intalnire au participat Mihaela Terchila si Diana Duma, din partea Ministerului Fondurilor Europene, si reprezentanti ai institutelor de cercetare din domeniul energiei: Florica Popa – Institutul de Studii si Proiectari Hidroenergetice (ISPH); Gabriela Dimu – Institutul de Studii si Proiectari Hidroenergetice (ISPH); Ion Patru – Institutul National de Cercetare -Dezvoltare si Incercari pentru Electrotehnica ICMET Craiova; Cristian Patticu – Regia Autonoma Tehnologii pentru Energia Nucleara (RATEN); Florin Tanasescu – Comitetului Electrotehnic Roman (CER); Kappel Wilhelm – Institutul National de cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica – Cercetari Avansate (ICPE – CA); Adrian Andrei Adam – Institutul de Cercetari si Modernizari Energetice-ICEMENERG; George Poteras – Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului Bucuresti.

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: Ministerul Energiei


Citeste si: 

SUA: Noi fonduri disponibile pentru eficienta energetica. Vezi care sunt obiectivele!
 
BERD finanteaza masuri de eficienta energetica in cadrul celei mai mari companii industriale din Turcia
 
Acestea sunt tarile cele mai eficiente din punct de vedere energetic