Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Producerea de energie din surse regenerabile. Afla acum beneficiile cogenerarii!

Ce implica procesul de cogenerare?

Cogenerarea presupune producerea  simultana de energie electrica si termica utilizand aceeasi sursa  de energie primara. Energie mecanica este transformata in energie electrica prin intermediul unui generator, iar energia termica este obtinuta cu ajutorul schimbatoarelor si recuperatoarelor de caldura.

 

Combustibilul utilizat: gaze naturale, biogaz si biomasa

                                    (producerea de energie electrica si termica prin utilizarea biogazului)

Pentru valorificarea resurselor de biomasa, se instaleaza cazane de biomasa, similare cu centralele termice. O turbina preia aburul sub presiune produs in urma arderii. In acest mod se produce energie electrica si caldura, in functie de necesitatile proiectului.

 

Care sunt beneficiile tale?

Cogenerarea iti ofera beneficiul obtinerii unei independe energetice partiale sau totale. Costurile energetice sunt implicate de materia prima utilizata si de o parte din energie preluata din reteaua nationala, daca acest lucru este necesar. Aceste criterii sunt dependente de capacitatea instalatiei implementate si de cantitatea de energiei necesara diferitilor utilizatori.

Astfel de proiecte reduc semnificativ costurile implicate de energia conventionala, fiind inlocuite cu resurse regenerabile locale. Cheltuielile de aprovizionare si de combustibil sunt reduse in comparatie cu situatiile de utilizare a combustibililor fosili.

Legat de investitiile proiectului, poti beneficia de finantare printr-un  program ECSCO (Companie de Performanta Energetica specializata pe furnizarea de servicii energetice complete):

-          Reducerea cheltuielilor cu energia, iar dupa o perioada de 7-10 ani investitia revine clientului cu titlu gratuit

-          Reducerea cheltuielilor cu centrala termica

-          Garantia  utilizarii enerigie electrice si termice in parametri

-          Reducerea la mimim a riscului de intrerupere a furnizarii de energie

 

Alege acum reducerea costurilor la energie! Contacteaza-ne acum si impreuna vom identifica cea mai buna solutie!

 


Te-ar putea interesa si: 

Noul ghid de sustinere a eficientei energetice elaborat de POR

Crestere cu 17% a investitiilor in energia regenerabila

Colaborarea a 15 state membre ale Uniunii Europene pentru securizarea sectorului energetic