Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Reducerea costurilor la energie prin instalatii de biogaz. Afla mai multe detalii la Renexpo!

beneficiile cogenerarii

 

Doresti sa scazi costurile cu energia? Daca raspunsul este da, atunci in acest articol o sa regasesti o metoda eficienta. Poti avea avantajul producerii simultane de energie electrica si termica, prin implementarea unei instalatii de cogenerare. Combustibilul este usor de produs, iar materia prima se afla in imediata proximitate. Citeste mai departe despre avantajul biogazului si al instalatiilor de cogenerare. De asemenea, ai oportunitatea de a afla cum poti obtine finantarea pentru implementarea unui astfel de proiect.

 

Biogazul si avantajele sale

 

Biogazul reprezinta o sursa de energie regenerabilă foarte versatila. Consta dintr-un amestec de dioxid de carbon si metan, care se poate întrebuinta pentru generarea de electricitate, caldura, gaz si biometan.

Centralele de biogaz pot trata aproape orice tip de deșeuri organice. Ele functioneaza pe baza de reziduuri organice provenite din deseuri solide urbane (DSU), industria alimentara (grasime, steril de flotatie, resturi etc.), precum si din deșeuri agricole si dejectii de cornute sau recolte energetice precum porumb si nutret insilozat, printre altele. Biogazul este o tehnologie ecologica.

 

De ce sa utilizam biogaz?

 

  • Contribuie la reducerea emisiilor cu efect de sera, evitand poluarea aerului.
  • Este o solutie de gestionare a eliminarii deseurilor, cu eficienta costurilor, imbunatatind managementul deseurilor si reducand necesarul gropilor de gunoi.
  • Stochează carbonul si recicleaza nutrientii din deseurile organice prin reintroducerea lor in soluri, ca ingrasaminte biologice.
  • Ofera avantajul productiei de energie electrica variabila pentru satisfacerea profilelor variate de sarcina, ceea ce contribuie la preturi mai stabile pentru energie si avantaje financiare pentru gospodarii, afaceri si ferme.

 

Cum valorifici biogazul?

 

Unitatile CHP (de co-generare a caldurii si energiei electrice) de eficacitate inalta transforma biogazul produs in energie electrica si termica. Electricitatea poate fi alimentata in retea sau se poate folosi direct pentru consumul propriu. Surplusul de energie termica se poate utiliza in procesele industriale si pentru incalzirea grajdurilor, incalzirea spatiilor comerciale, publice si rezidentiale.

 

Transformarea deseurilor in energie

 

Deseurile organice sunt folosite pentru a produce energie electrica si termica, avand o contributie importanta la protectia climatului prin inlocuirea combustibililor fosili.

In plus fata de scopul furnizarii de energie cu un continut ultra-redus de carbon, costurile tot mai mari cu eliminarea deseurilor sunt, de asemenea, un motiv important pentru construirea unei centrale de biogaz. In masura în care deseurile si reziduurile organice sunt produse aproape oriunde in lume, acest lucru reprezentand o mare oportunitate in producerea energiei.

 

Din ce sectoarele putem lua materia prima?

 

Centralele de biogaz au capacitatea de a trata o gama larga de substraturi de alimentare, ca sursa unica sau prin combinarea deseurilor de la ferme, din agricultura si industria alimentara, recolte energetice sau deseuri organice separate in functie de provenienta. Acestea sunt alimentate in digestoare de mai multe ori pe zi si cantitatea de material depinde de tipul de substrat si proiectarea centralei.

 

Doresti sa reduci costurile la energie? Vino la Renexpo South-East Europe, in perioada 18-20 noiembrie, si afla toate informatiile necesare despre instalatiile de biogaz, de la partenerii nostri BWE biogas weser-ems. Impreuna vom identifica cea mai buna solutie pentru afacerea ta. Vei reduce semnificativ costurile la energie, utilizand resurse din proximitate.

 

Evenimentul va avea loc in perioada 18-20 noiembrie 2015, la sala Palatului din Bucuresti

Pentru obtinerea unei invitatii ce va asigura acces gratuit la eveniment, ne puteti trimite un e-mail pe adresa florina.tudor@bteam.


Te-ar putea interesa si:

Finantare pentru sisteme de cogenerare de inalta eficienta. Afla cum poti aplica!

Pretul de referinta pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de sera

19 companii au fost scutite de plata unui numar de certificate verzi din cota obligatorie