Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Apple investeste 850 de milioane de dolari intr-o ferma solara gigant

apple energie regenerabila


CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat in cadrul unei conferinte ca Apple se concentreaza doar pe actiuni responsabile fata de mediu. Ca dovada, Apple va investi 850 de milioane de dolari pentru a construi o ferma solara in California. Energia produsa va folosi in mod direct pentru a alimenta un nou sediu Apple, conform www.theverge.com

„Vremea vorbitului a trecut, este timpul pentru actiune acum”, a declarat Cook. Acesta a adaugat ca investitiile actuale vor aduce economii pe termen lung pentru companie.

Apple va construi ferma solara in colaborare cu First Solar, aceiasi companie de la care Apple a cumparat o fabrica in Arizona, zona ce va fi utilizata tot pentru construirea unui centru de energie solara.

Se asteapta ca proiectul dezvoltat de Apple sa adauge 130 de Megawati de energie solara in California, suficienta pentru alimentarea cu energie a 50.000 de case medii. Aceasta va acoperi toate nevoile energetice ale noului sediu, Apple Campus 2, birourile corporative din California, centrul de date din Newark si alte 52 de magazine Apple din California.

First Solar spune ca acordul incheiat cu Apple pe urmatorii 25 de ani este cel mai mare acord din industrie pentru furnizarea energiei verzi pentru un utilizator final comercial. „Apple este lider in modul in care abordeaza schimbarile climatice si arata modul in care companiile mari pot servi operatiunile lor cu 100% energie regenerabila”, a declarat Kishkill Joe, Director Executiv Comercial pentru First Solar.

Sursa: TheVerge


 

Citeste si:

Autobuze hibrid ce ruleaza pe biogaz

Cea mai lunga pista de biciclete va traversa Londra

 Vrei sa aflii primul noutatile despre energie regenerabila? Ne gasesti si pe Linkedin sau Facebook. Click mai jos!