Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Autobuze hibrid ce ruleaza pe biogaz

Provocarile de mediu si clima necesita o abordare in rezolvare atat la nivel international, cat si la nivel national, regional si local.

Industria de transport prezinta o parte importanta in ansamblul emisiilor de carbon (70% in Europa), mai ales cand aceasta este in crestere, din cauza nevoii tot mai mari de a deplasa oameni si bunuri intr-un numar tot mai mare de autoturisme. Vechiculele de transport dependente de combustibilii fosili, reprezinta o problema strategica ce trebuie rezolvata pentru a fi asigurata dezvoltarea durabila.

Pentru aceste probleme s-au gasit si se definitiveaza solutii multiple: motoare mai eficiente, motoare actionate de biocombustibili si/ sau hibrizi ce functioneaza pe electricitate.

Unul din aceste proiecte dezvoltate in zona Marii Baltice (Baltic Giogas Bus), are la baza un sistem de transport durabil ce foloseste ca sursa prima de energie biogazul.

Biogazul este un combustibil regenerabil, rezultat din procese degradabile din deseuri biologice, din gospodarii, restaurante, industria alimentara sau a statiilor de epurare a apelor uzate.

Utilizarea extinsa a biogazului ca si combustibil pentru autobuze va conduce la reducerea emisiilor, si imbunatatirea calitatii aerului, cu impact direct asupra schimarilor climatice si consolidarea rolului transportului public intr-o strategie eficienta de viitor. Acest proiect, cu un buget de 4,2 milioane de euro, va stimula orasele si regiunile din jurul Marii Baltice sa foloseasca doar autobuze cu biogaz.

Utilizarea eficienta a autobuzelor pe biogaz depinde de un proces in mai multe etape: productia de materiale biodegradabile (deseuri, namol de canalizare si gaz de depozit), purificarea combustibilului pentru obtinerea unui combustibil gazos (biometan), crearea unui sistem optim de realimentare.

  

 

Sursa: Baltic Biogas Bus