Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cea mai lunga pista de biciclete va traversa Londra

Primarul Londrei Boris Johnson a confirmat ca va construi cea mai lunga banda de biciclete din Europa, prin centrul Londrei, pentru a reduce intarzierile din trafic, conform http://www.standard.co.uk/.

Primarul a aprobat proiectul „Crossrail for bikes” dupa ce a avut o sustinere considerabila din partea cetatenilor. 84% din cele 21,500 de raspunsuri au fost favorabile construirii pistei ce va lega Barking cu Acton si o ruta nord-sud intre King’s Cross si Elepahnt and Castle.

Johnson a declarat ca „astept cu nerabdare sa vad transformarea pe care aceasta ruta o va aduce – nu doar pentru biciclistii actuali, dar si pentru miile de noi biciclisti ce vor urma. Cresterea numarului de biciclisti va reduce presiunea pe retelele de drumuri, autobuze si pe caile feroviare, va reduce poluarea si va imbunatatii viata pentru toata lumea, indiferent daca sunt ciclisti sau nu”

Lucrarile sunt preconizate a incepe in luna aprilie si a se incheia in 2016, fiind alocate fonduri de 41 de milioane de lire sterline pentru acest proiect. 

cea mai lunga pista de biciclete

Sursa: http://www.standard.co.uk/