Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

30 de milioane de lei pentru facilitarea procesului de tranzitie la economia verde

  tranzitie spre economie verde        

                                                                               COMUNICAT DE PRESA

 

                                            30 de milioane de lei pentru proiecte de educatie si constientizare de mediu

 

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor lanseaza astazi, 17 august 2016, in consultare publica, Ghidul de finantare a Programului vizand educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului.

 

Conform procedurii, Ghidul va sta 10 zile in consultare, timp in care si viitori beneficiari ai acestui program, respectiv, organizatiile neguvernamentale, sunt invitati sa transmita observatii privind versiunea de lucru a ghidului.

 

In cadrul apelului din acest an se vor aloca 30 milioane de lei pentru finantarea de proiecte de educatie si constientizare care sa vizeze masuri-cheie in procesul de tranzitie la economia verde, respectiv, ecoturism si turism durabil, economia circulara si managementul deseurilor, regenerare urbana si cladiri verzi, eco-antreprenoriat si eco-inovare, achizitii verzi.

 

„Imi doresc ca impulsionarea tranzitiei la economia verde initiata deja  prin actiuni concrete asa cum sunt componentele Plus ale programelor cu traditie ale AFM sa se realizeze cu participarea activa a publicului. Un cetatean constient si corect informat este un partener activ in acest proces de tranzitie catre un cadru economic care constituie solutia atat la amenintarile imediate la adresa mediului cat si la declansarea unei cresteri economice in care mediul este privit ca oportunitate si motor de dezvoltare, nu ca element de cost si obstacol. Organizatiile neguvernamentale sunt cele pe care ne dorim sa le incurajam in derularea de actiuni de constientizare a publicului, rolul lor fiind esential in a crea acest context de parteneriat multilateral pentru asumarea unei conduite responsabile in raport cu mediul si angajarea in actiuni propriu-zise cu impact pozitiv asupra mediului”, a declarat Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor

 

Ghidul lansat in consultare se adreseaza organizatiilor neguvernamentale in calitate de beneficiari  care  pot  actiona  in  parteneriat  cu  alte  organizatii neguvernamentale,institutii de educatie sau ale administratiei publice locale, partenerii neavand posibilitatea de a angaja cheltuieli in nume propriu. Finantarea se acorda in cuantum de maximum 95% din valoarea totala eligibila a proiectului, dar nu mai mult de 450.000 lei.

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru cele  mai noi stiri! 

 

Sursa: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor 


 

Te-ar putea interesa si: 

Eficientizarea consumului de energie in cadrul unei companii din industria farmaceutica
 
Therme implementeaza un sistem de cogenerare pentru eficientizarea consumului de energie
 
Cogenerare in cadrul unei unitati militare americane. Afla care sunt beneficiile acestui proiect!