Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

72 de miliarde de euro pe an din deseuri

 

O noua campanie a Comisiei Europene „Generation Awake”, atrage atentia asupra consecintelor de mediu, economice, sociale si personale a modului de utilizare a resurselor nesustenabile. Campania isi propune sa constientizeze consumatorii despre consecintele modelelor de consum asupra resurselor naturale.

In ciuda obiectivelor de reciclare a UE, deseurile din Europa reprezinta inca o resursa foarte putin utilizata. Un studiu realizat de Comisia Europeana estimeaza ca punerea in deplina a legislatiei UE privind deseurile si energia regenerabila ar economisi 72 de miliarde de euro pe an, si ar crea mai mult de 400 000 de noi locuri de munca pana in 2020.

In spatele campaniei sta un mesaj cu implicatii economice directe: deseurile sunt de multe ori materiale valoroase care pot fi introduse in sistemul economic. Prin reducerea, reutilizarea si reciclarea deseurilor, se poate contibui in mod semnificativ la o economie dinamica, un mediu sanatos si o energie regenerabila sustenabila. Aceste actiuni ar putea economisi resursele de mediu, impingand Europa spre o economie mai circulara, in cazul in care utilizatorii se vor axape pe resursele ce pot fi folosite prin re-utilizare, re-productie si reciclare. 

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul oficial al campaniei.

Ghidul de consum pentru eficientizarea resurselor 

Pagina facebook oficiala a campaniei

Sursa: Comisia Europeana