Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

A fost publicata forma finala a Strategiei Energetice a Romaniei 2016-2030

strategia energetica

 

Strategia Energetica a Romaniei 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, a fost finalizata, dupa o consultare publica de peste 30 de zile (15 noiembrie – 19 decembrie 2016), in care partile interesate au trimis echipei de proiect numeroase observatii pe marginea proiectului initial. Forma finala a documentului poate fi consultata AICI. Documentul Strategiei urmeaza a fi supus procedurii de evaluare strategica de mediu.


Strategia Energetica a Romaniei traseaza directiile de dezvoltare ale sectorului energetic national pentru urmatoarele decenii, oferind autoritatilor publice si investitorilor repere necesare pentru intemeierea deciziilor strategice.


Strategia Energetica a Romaniei are cinci obiective fundamentale:
 

·       securitate energetica

·       piete de energie competitive, baza a unei economii competitive

·       energie curata si sustenabilitatea sectorului energetic

·       modernizarea sistemului de guvernanta energetica

·       protectia consumatorului vulnerabil si reducerea saraciei energetice.

 

Punctul focal al Strategiei este anul 2030, in jurul caruia graviteaza planificarea strategica si analiza de detaliu a sectorului energetic. Totodata, Strategia ofera si perspectiva anului 2050, care plaseaza Romania intr-un context larg al tendintelor tehnologice, economice si de politici energetice estimate a caracteriza urmatoarele trei decenii.


Viziunea de dezvoltare pentru anul 2030, propusa prin proiectul Strategiei a fost definita, in larga masura, prin consultarea cu circa 300 de specialisti ai sectorului energetic, in grupuri de lucru specializate, reprezentand toate categoriile de parti interesate.


Poti consulta forma finala a documentului AICI


Sursa: Ministerul Energiei