Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Algele verzi – noua sursa de biocombustibil. Ce presupune proiectul BIOFAT!

masuri eficienta energetica

 

Scopul proiectului

 

Pana in prezent, biocombustibilii sunt produsi prin prelucrarea resturilor agricole, iar acum se doreste extinderea resurselor utilizate ca materie prima. Un proiect finantat de Uniunea Europeana dezvolta cercetari pentru obtinerea biocombustibililor prin valorificarea algelor verzi. In cadrul acestui proiect sunt prezente zece state membre UE, aceastea avand misiunea de a demonstra, prin proiectul BIOFAT, ca etanolul, biodiesel-ul si alte produse bio pot fi obtinute la scara larga.

 

Beneficiile oferite de algele verzi

 

Algele verzi se dezvolta foarte rapid si pot fi recoltate la fiecare interval de 1-10 zile, permitand o dezvoltare sustenabila a productiei de biocombustibil cu un impact reduc asupra mediului inconjurator. Algele produc uleiuri ce pot fi transformate in biodiesel sau etanol, iar resturile de biomasa pot fi utilizate pentru alte procese de productie de energie.

 

Obiectivele BIOFAT

 

Prin desfasurarea proiectului BIOFAT, Comisia Europeana sprijina cultivarea, producerea si extragerea uileiurilor pentru producerea biocombustibililor pentru testarea in sectorul transporturilor. Unitatile de productie sunt situatate in Camporosso, Italia si Pataias, Portugalia.

Costurile totale ale proiectului BIOFAT: 10.016.182,88 euro, incluzand finantarea UE de 7.773.133,4 euro.

 

Sursa: https://ec.europa.eu