Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Alianta globala a oraselor pentru combaterea schimbarilor climatice

energie verde

 

Mai multe orase fac pasul spre energia verde 

 

Doua initiative majore vor avea rolul de a combate schimbarile climatice prin implicarea unui numar de 7,100 orase din toate lumea. Astfel, programul Convenant of Mayors a fost lansat in 2008 si a implicat 6,800 de orase si regiuni din 57 de tari. In plan secund vorbim despre Compact of Mayors. Este o coalitie a primarilor si oficialilor din mai multe orase, fiind lansat in anul 2014 de catre Secretarul General Natiunilor Unite, Ban Ki-moon. Acest program cuprinde mai mult de 600 de milioane de rezidenti din zona urbana.

 

Ambele initiative au rolul de a incuraja orasele si guvernele locale in dezvoltarea unu sistem transparent, obiective ambitioase pentru reducerea emisiilor cu efect de sera, proiecte in sectorul energiei verzi si solutii pentru adaptarea la schimbarile climatice. Prin combinarea acestor sfere, alianta se va extinde pe tot globul si va asigura resurse si sprijin pentru orase.

 

Ce spun reprezentantii celor doua initiative?

 

Vice-Presedinte Comisiei Europene, Maros Sefcovic, afirma: “Actiunea EU Conventant of Mayors arata ca prin o viziune comuna a primarilor si actiuni in acest sens,  lucrurile se rezolva. Apropriere de cetateni ofera forta Pactului European. Incepand de astazi, ofera un plus pentru Pactul Global al Primarilor pentru Clima si Energie, o coalitie unica pe scena globala. Niciodata nu s-a mai intamplat ca atatea orase sa alature pentru a inspira si pentru a se dedica unei actiuni coltive cu scopul de a reduce emisiile de carbon.”

 

Michael Bloomberg: “Astazi, orasele lumii se unesc pentru a combate schimbarile climatice, lucru ce nu s-a mai intamplat pana acum. Forta sta in unitate, si Pactul Global al Primarilor pentru Clima si Energie va accelera progresul pe care orasele in fac in extinderea influentei pe scena globala. Acesta reprezinta un pas urias in actiunile desfasurate pentru atingerea obiectivelor stabilite la Paris”.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: Comisia Europeana


Te-ar putea interesa si: 

Contributia companiilor mari in cadrul economiei verzi
 
Cogenerare: O solutie eficienta pentru spitale
 
Mii de dolari castigati din deseuri. Afla cum poti implementa o astfel de tehnologie!