Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Alimentare cu gaz: Proiectul Midcat si finantare europeana de 5,6 milioane de euro

energie verde

 

Investitiile in infrastructura energetica europeana reprezinta o prioritate a Comisiei Junker. In prezenta Comisarul European pentru Combaterea Schimbarilor Climatice si Energie, Miguel Arias Canete, vor fi semnate doua conventii pentru granturi de 5,6 milioane de euro pentru lansarea lucrarilor de constructie a conductelor de gaz in proiectul Midcat.

 

Actiunile vor ajuta conexiunea sistemelor de distributie a gazului dintre Franta si Spania si vor favoriza fluxuri bidirectionale intre cele doua state. Ca rezultate, va fi realizata o legatura intre Peninsula Iberica si restul Europei.

 

Arias Canete afirma: „Semnatura de astazi reprezinta un pas important in integrarea pietei de gaz a Peninsulei Iberice cu restul Europei. Pentru ca zona de business si familiile sa se poate bucura de toate beneficiile oferite de conectarea pietei energetice. Trebuie sa existe un flux energetic liber in Europa. Cand va fi gata, MidCat va creste securitatea energetica de-a lungul Europei, in special in tarile europene dependente de un singur furnizor si eliminarea statelor europene izolate de cele cu o retea energetica vasta.”

 

Proiectul Midcat face parte dintr-o lista a Uniunii Europene numita „Proiecte de Interes Comun” si are joaca un rol important in asa-numita Declaratie de la Madrid, semnata in 4 martie 2015 de catre Presedintele Comisiei Jean-Claude juncker si reprezentatii guvernelor Frantei, Portugaliei si Spaniei.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: Comisia Europeana


Energie verde: Cresterea economica si reducerea emisiilor de carbon

Cogenerare in industria alimentara. Vezi beneficiile pentru un producator de mezeluri!

14 comunitati din Westchester trec pe 100% energie verde. Vezi care sunt!