Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

ANRE: Data limita contestatii achizitie certificate verzi

energie verde

 

In conformitate cu prevederile art. 4 alin. (9) din Lege, “ANRE stabileste prin ordin, pana la data de 1 martie a fiecarui an, cota anuala obligatorie de achizitie de certificate verzi aferenta anului precedent, pe baza cantitatilor realizate de energie electrica din surse regenerabile si a consumului final de energie electrica din anul precedent ....” . Astfel, prin Ordinul ANRE nr. 5/26.02.2016 a fost stabilita cota obligatorie de achizitie de certificate verzi pentru anul 2015.

 

Totodata, in conformitate cu prevederile art. 27 alin. (3) din Metodologia de stabilire a cotelor anuale obligatorii de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie care beneficiaza de sistemul de promovare prin certificate verzi si a celor de achizitie de certificate verzi aprobata prin Ordinul ANRE nr. 101/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, (Metodologie) a fost postata pe site-ul propriu in data de 02.03.2016 lista cu operatorii economici care au obligatie de achizitie de certificate si numarul de certificate verzi pe care acestia trebuie sa le achizitioneze pentru indeplinirea cotei obligatorii de achizitie de certificate verzi pentru anul 2015.

 

Avand in vedere ca pana la data de 31 martie 2016  trebuie incheiata achizitia de certificate verzi pentru indeplinirea cotei obligatorii de achizitie de certificate verzi pentru anul 2015, astfel incat Operatorul pietei de energie electrica si a gazelor naturale “OPCOM” S.A., in calitate de operator al pietei de certificate verzi, sa poata transmite la ANRE, conform art. 36 alin. (7) din Metodologie, situatia contului de certificate verzi pentru fiecare participant la piata de certificate verzi conform registrului de certificate verzi, contestatiile la lista mentionata mai sus si postata pe site-ul ANRE pot fi transmise de catre operatorii economici cu obligatie de achizitie de certificate verzi pana cel tarziu 15 martie 2016, ora 16.30, in format electronic (pdf), la adresele de e-mail  mjisa@anre.ro si nstanciu@anre.ro.

 

Sursa: http://www.anre.ro


Te-ar putea interesa si:

INS: Resursele de energie primara au crescut cu 0,6%

Cogenerare: studiu de caz in agricultura. Vezi schimbarile!

Eficienta energetica: Discutii legate evolutia pietei energetice europene