Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Aspecte analizate in cadrul COP21. Afla ce schimbari se anunta!

                                                 

 

In perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2015 s-a desfasurat COP.21 (Conference of the Parties). In cadrul acestui eveniment, au fost dezbatute principalele aspecte ce vizeaza schimbarile climatice.

 

COP.21 a avut rolul de a reconsolida deciziile 1/CP.17, 1/CP.16, 2/CP.18, 1/CP si 1/CP.20,  precum si Articolele 2,3, si 4 din Conventie. De asemenea, a fost adoptata rezolutia Natiunilor Unite A/RES/70/1, ’’Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development”, cu cele 13 obiective, si adoptarea „Addis Ababa Action Agenda”.

 

Identificarea problemelor climatice este o chestiune urgenta, existand riscul aparitiei unor probleme ireversibile pentru planeta si necesita cooperare intre toate statele. Acestea trebuie sa se implice cat mai activ in proiecte ce au ca obiectiv reducerea emisiilor cu efect de sera.

 

De asemenea, a fost mentionata nevoia de implementare a Conventiei, impreuna cu normele Protocolului de la Kyoto, necesarul financiar si   tehnologiilor necesare pentru atingerea celor propuse.

 

Descarca forma completa a documentului si vezi toate aspectele discutate in cadrul COP.21!

 

Ramai alaturi de noi pe Faceebook si LinkedIn pentru cele mai noi stiri in domeniul energetic!

 

Sursa: http://unfccc.int/resource/docs/2015/cop21/eng/l09.pdf


Citeste si:

Metodologie - tarife de distributie a energiei electrice

Eficienta energetica si emisii scazute prin cogenerare

Cogenerare pentru sase sectoare industriale. Care sunt beneficiile?