Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Banca Mondiala prezinta planificarea actiunilor in domeniul climatic

energie din surse regenerabile

 

Banca Mondiala a anuntat planul de sustinere a tarilor din curs de dezvoltare prin adaugara unei capacitati de 30 gigawati din surse de energie regenerabile. Aceasta cantitate este suficienta pentru alimentarea a 150 de milioane de locuinte. De asemenea, planul vizeaza dezvoltarea de proiecte in zona agricola pentru cel putin 40 de tari pana in anul 2020.

 

Toate actiunile vor avea rolul de a sustine acordul in domeniul climatic COP21, prin accelerare eforturilor de combatere a schimbarilor climatice si sprijinirea tarilor in curs de dezvoltarea in misiunea de atingere a obiectivelor impuse pentru 2020.

 

„Urmand acordul in domeniul climatic desfasurat la Paris, trebuie  sa luam actiune pentru protejarea planetei pentru generatiile urmatoare”, afirma Yong Kim, presedinte al Grupului Bancii Mondiale. „Ne miscam cu rapiditate sa sprijinim diferite state sa realizeze tranzitia catre utilizarea energiei din surse regenerabile, scaderea emisiilor de carbon, dezvoltarea sistemelor de transport si constructii sustenabile, ce vor favoriza cresterea demografica. Tarile in curs de dezvoltare doresc ajutorul nostru pentru implementarea planurilor nationale in domeniul climatic si vom face tot ce putem pentru a-i ajuta.”

 

Planul de Actiune implica o crestere a bugetarii anuale de la 2,2 milione de dolari anual la 3,5 miliarde de dolari si alocarea a 13 miliarde de dolari pentru finantare in sectorul privat pana in 2020. De asemenea, Banca Mondiala doreste sa mobilizeze un buget de 25 milioane de doari pentru proiecte in sectorul energiei din surse regenerabile pentru urmatorii 5 ani.

 

„Daca nu vom actiona acum, schimbarile climatice vor duce 100 de milioane de oameni in saracia in urmatorii 15 ani,” afirma John Roome, Director in cadrul Departamentului de Schimbari Climatice al Bancii Mondiale. „Planul de Actiune ne va permite sa ajutam tarile in curs de dezvoltare mult mai rapid si acolo unde ajutorul nostru este necesar, precum pregatirea in caz de dezastru, protectie sociala

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://www.worldbank.org/en/news/press-release/2016/04/07/world-bank-group-unveils-new-climate-action-plan


Anunt referitor la pretul de referinta la 1 aprilie 2016 pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de sera

Alimentare cu gaz: Proiectul Midcat si finantare europeana de 5,6 milioane de euro

Energie verde: Cresterea economica si reducerea emisiilor de carbon