Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Banca Regala a Scotiei dubleaza imprumuturile pentru energia verde. Vezi obiectivele!

energie verde

                                                                          (imagine: theguardian.com)

 

Banca Regala a Scotiei (RBS) a redus actiunile in cadrul sectorului de petrol si gaze si a dublat imprumuturile in domeniul energiei din surse regenerabile. Sumele ating un miliard de lire anual, conform informatiilor furnizate publicatiei The Guardian. Semnificatie? Masura poate fi campaniile desfasurate la nivel mondial pentru combaterea schimbarilor climatice.

 

Datele arata o scadere a activitatilor RBS in sectorului de petrol si gaze in anul 2015 cu 70% in comparatie cu anul 2014, de la 22 miliarde de lire la 6,6 miliarde de lire. De asemenea, industria minierea si de prelucrare a metalelor, incluzand si extractia carbunelui, inregistreaza o scadere de la 4,7 miliarde de lire la 2,1 miliarde de lire.

 

Luke Sussams, analist senior in cadrul Carbon Tracker, afirma: „ Este incurajator sa vezi ca institutiile financiare incep sa inteleaga riscurile implicate de combustibilii fosili in cadrul tranzitiei spre forme cu emisii scazute de carbon. Adevaratul test va fi in cazul luarii unei decizii de pastrare a acestui trend in situatia in care pretul petrolului a intrati normalitate.”

 

In Regatul Unit, 100% din finante au mers catre proiecte in domeniul energiei din surse regenrabile.

 

In ceea ce priveste activitatea RBS, finantarea proiectelor in domeniul energiei verzi a castigat o cota de 90% in anul 2015, de la 67% in anul 2014.

 

Legat de investitiile in domeniul petrolului si gazelor, RBS declara: „Sustinem clientii din cadrul industriilor cu emisii mari de carbon in tranzitia spre forme de energie cu un impact redus asupra mediului. Vom lucra cu ei pentru atingerea acestui obiectiv, dar acolo unde impactul este prea mare, am dovedit ca suntem pregatiti sa ne retragem sprijinul.”

 

Iti stam la dispozitie cu o metoda de eficienta energetica, precum si o forma de a reduce semnificativ impactul asupra mediului inconjurator. Cogenerarea te poate ajuta sa reduci semnificativ costurile energetice. Aici poti afla mai multe despre aceasta tehnologie!

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://www.theguardian.com/environment/2016/apr/17/rbs-pulls-fossil-fuel-investments-green-energy


Te-ar putea interesa si:

3 schimbari in domeniul climatic pe care le-a facut China

Consultare publica privind guvernarea Uniunii Energetice. Ai ocazia sa iti prezinti viziunea!

Ministrii Energiei au conturat design-ul pietei energetice. Ce rol va juca energia verde?