Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

BERD finanteaza masuri de eficienta energetica in cadrul celei mai mari companii industriale din Turcia

eficienta energetica industrie

 

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) sprijina cel mai mare program de eficientizare a consumului de energie din sectorul industrial al Turciei. Este vorba de un imprumut de 150 milioane de dolari acordat rafinariei Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tupras), cea mai mare companie din sectorul industrial.

 

 Masuri pentru eficienta energetica

 

Proiectul include implementarea urmatoarelor echipamente: centrala termica, recuperator de caldura, instalatie de tratare a gazelor, unitate de cracare catalitica si se vor desfasura actiuni pentru reconditionarea instalatiei de hidrocracare.

 

Aceste imbunatatiri vor avea rolul de a scadea intensitatea energetica in cele doua rafinarii, de a reduce emisiile de CO2 cu 270,000 tone pe an, precum si de a reduce consumul de apa cu 120 milioane de metri cubi.

 

“Felicitam Tupras pentru angajamentul luat in adoptarea unor standarde inalte cu privire la reducerea impactului asupra mediului inconjurator si ne bucuram ca putem finanta un proiect ambitios de modernizare. Consideram ca acest avantaj competitiv pe care Tupras il va obtine va reduce costurile energetice si va incuraja si alte companii din zona industriala din Turcia sa faca pasul spre practici sustenabile,” afirma Riccardo Puliti, director in cadrul departamentului pentru energie si resursele naturale in cadru BERD.

 

In timp ce se asteapta o dublare a cererii de energie pana in 2023, strategia energetica a Turciei include ca obiectiv reducerea a intensitatii energetice cu 20% pana in 2023. De asemenea, incurajeaza companii, precum Tupras,  sa dezvolte proiecte pentru cresterea eficientei energetice.

 

“Imprumutul acordat de BERD a fost conceput special pentru a asista Tupras in reducerea consumului de energie si apa in cadrul rafinariilor din Izmir si Kırıkkale. Importanta acestor masuri se reflecta in cresterea competitivitatii Tupras. Decizia BERD de a acorda acest imprumut companiei noastre dovedeste inca o data credibilitatea financiara si forta companiei Tupras,” afirma Ibrahim Yelmenoglu, General Manager in cadrul Tupras. 

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://www.hurriyetdailynews.com/european-bank-funds-energy-efficiency-improvements-at-turkeys-largest-industrial-firm-.aspx?pageID=238&nID=102384&NewsCatID=345


Citeste si: 

Aceastea sunt tarile cele mai eficiente din punct de vedere energetic
 
Comisia Europeana asteapta viziunea ta in legatura cu reteaua electrica si cea de gaze natural. Ce schimbari vezi?
 
Ministerul Energiei: Intalnire cu reprezentatii societatii civile pentru discutii pe tema transparentizarii companiilor din domeniul energetic romanesc