Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Castiga prin scaderea pretului la energie

 

Pe data de 24 martie 2015, B-Team Energy and Environment va invita din postura de partener la cea de-a treia editie a forumului „Cities of Tomorrow”.

B-Team Energy and Envrionment doreste sa promoveze in cadrul evenimentului utilizarea cogenerarii, potentialul si oportunitatile oferite de cogenerare spatiului urban, cu adresarea directa catre actorii cheie in dezvoltarea urbana incluzand si prioritatile strategice pentru municipalitate. Totodata ne dorim sa oferim cat mai multe informatii privind tehnologiilor de transformare potrivite pentru fiecare zona urbana.

B-Team Energy and Environment ajuta consumatorii si companiile de servicii energetice sa profite de oportunitatile disponibile pe piata de energie prin preluarea controlului asupra energiei de consum (chiar si auto-productie) prin cogenerare. Scopul final al companiei este acela de a oferi solutii complete de utilizare cat mai eficienta a resurselor si combustibililor prin cogenerare, astfel incat consumul final sa fie cel mai scazut iar randamentul energetic cat mai ridicat.

Ne dorim sa crestem increderea investitorilor si mai ales ne dorim ca fiecare consumator sa beneficieze in viitor de noile tehnologii pentru a reduce facturile lor de utilitati.

Directiile de actiune si punctele de interese (cogenerarea este deosebit de utilzata in aplicatiile care au loturi electrice si termice semnificative):

·        Dezvoltatori, facilitati comerciale, cladiri de birouri, centre de date

Cladirile reprezinta cel mai mare sector de utilizare finala din consumul total de energie, urmat de transporturi si industrie.

Utilizatorii sistemelor de cogenerare castiga prin scaderea pretului la energie (reducerea costurilor energiei electrice si termice, cat si costurile de apa calda). In plus, se poate adauga si producerea de frig (absorbtie - trigenerare). Sistemul poate fi folosit si ca o rezerva electrica sigura in timpul unei eventuale pene de curent. 

·        Spitale si hoteluri

Generarea de energie electrica si termica, in apropierea punctului de consum reduce vulnerabilitatea sistemului de electricitate (intreruperea de energie). Sistemele de cogenerare au abilitatea de a mentine facilitatile de operare in siguranta (un beneficiu major mai ales in cazul spitalelor), putand functiona independent, fiind totodata capabile de pornire fara o sursa de energie externa. Un spital functioneaza 24h/zi si 365 de zile/an, cogenerarea fiind o sursa sigura de energie alternativa, cu o productivitate mult mai mare decat traditionalele generatoare pentru situatii de urgenta.

 

·        Managementul deseurilor biodegradabile (sectorul municipal – centre comerciale, gospodarii, magazine si centre de alimentatie publica si privata, namolurile de la statiile de epurare, deseuri publice etc)

Eliminarea si tratarea deseurilor biologice poate fi o provocare majora pentru industria de deseuri, municipalitate si productia de energie. Biogazul – creat in timpul digestiei anaerobe din substante organice serveste drept combustibil de energie regenerabila care poate fi folosit ca inlocuitor pentru combustibilii fosili. Depozitele de deseuri se poate transforma eficient in combustibili regenerabili. In plus, sistemele de cogenerare pot fi adaptate sau schimbate in timp in functie de materia prima utilizata disponibila.

·        Combustibil alternativ pentru transportul urban (utilizare gncv)

Transportul reprezinta mai mult de 30% din consumul final de energie din Europa. Integrarea unui management pe baza de combustibili alternativi (gaz natural comprimat) poate conduce la reducerea emisiilor de CO2 (emisii poluante scazute) si dezvoltarea unui transport rentabil. Mai mult, utilizarea biogazului (deseuri organice – vegetale, industriale, namol ape uzate) pentru transportul public poate aduce beneficii majore pe 3 directii prin: reducerea deseurilor oragnice si folosirea lor pentru obtinerea energiei, reducerea emisiilor si cresterea eficientei energetice a transportului.

Beneficiile directe ale cogenerarii pentru toate segmentele de aplicatii:

-        Generare concomitenta de energie electrica si energie termica dintr-o singura sursa de combustibil, cu eficienta de pana la 80% mai mare fata de unitatile de productie a energiei electrice conventionale

-        Prin cresterea eficientei, este utilizat mai putin combustibil, pentru generarea aceleiasi cantitati de energie electrica si termica

-        Consolidarea mobilitatii infrastructurii energetice a orasului

-        Imbunatatirea competitivitatii industriilor locale

-        Prin producerea energiei utile dintr-o singura sursa se ofera beneficii economice si de mediu pentru utilizatorii finali ai sistemului, comunitatea locala si societate in anasmblu

-        Gazul natural este cel mai frecvent utilizat combustibil pentru sistemele de cogenerare, insa capacitatea sistemelor de cogenerare de a functiona pe resurse diverse, face din aceasta o sursa importanta de energie durabila la nivel urban

Schimbarea design-ului actual al pietii si a politicilor nationale, care sa o ofere o predictibilitate mai mare pentru potentialii investitori ar trebuie sa constituie un scop al tuturor actorilor implicati in dezvoltarea urbana si eficientizarea resurselor.

Va asteptam alaturi de noi la conferinta „Cities of Tomorrow” pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii pentru dezvoltarea urbana.