Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cogenerare: finalizarea unor proiecte mari pe biomasa pe teritoriul Croatiei

cogenerare biomasa

 

Ce au presupus aceste proiecte?

 

In cadrul Centralei Electrice Sisak au fost instalate turbine si generatoare pentru vitoarele instalatii de generarare pe baza de biomasa. Intre timp, la Centrala Osijek, dupa instalarea unei turbine si a unui generator in luna iulie, se acopera partea de alimentare cu energie electrica si izolare, precum si alte activitati de asamblare a componentelor.

 

Cogenerare pentru anul 2017

 

Finalizarea lucrarilor va avea loc la inceputul anului 2017, fiind si perioada in care operatorii doresc sa primeasca toate autorizatiile.

 

Centralele termice pe baza de biomasa din Sisak si Osijek, cu investitii de peste 35 de milioane de euro, vor fi si primele de aceasta natura din Grupul HEP (Hrvatska elektroprivreda – companie nationala in domeniul energetic) ce detin statutul de producator de energie din surse regenerabile si cogenerare.

 

Centrala din Sisak ca produce anual aproximativ 19,300 MWh – energie electrica si aproximativ 63,900 MWh – energie termica. Valoarea investitiilor la Osijek a fost  de 16,25 milioane de euro.

 

Conform reprezentantilor HEP, ambele centrale vor utiliza produse forestiere.

 

Ce se intampla cu energia produse?

 

Energia produsa va fi transferata in reteaua publica. De asemenea, instalatiile de incalzire pe biomasa vor juca in rol important in furnizarea de agent termic pentru industria prelucratoare in Osijek.

 

Aceste proiecte fac parte din strategia pe termen lung a HEP pentru cresterea cantitatii de energie din surse regenerabile. 

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursawww.total-croatia-news.com


Te-ar putea interesa si: 

Intalnire intre Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene si cercetatori din domeniul energiei
 
SUA: Noi fonduri disponibile pentru eficienta energetica. Vezi care sunt obiectivele!
 
BERD finanteaza masuri de eficienta energetica in cadrul celei mai mari companii industriale din Turcia