Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cogenerare in cadrul unui hotel: economii la energie de 4,000 € lunar

cogenerare hotel

                                                                                  (foto: sportschlossvelen.de)

 

Modernizarea unui castel-hotel

 

Este vorba de SportSchloss Velen, un hotel de patru stele din orasul Munsterland. Construit in 1240, castelul a oferit clientilor experientele unei lumi de basm. Astazi, boilere moderne pe gaz, in combinatie cu un echipament g-box 50, asigura producerea energiei electrice si termice.

 

Rezultat: costuri energetice scazute cu 4,000 € lunar

 

Deschis in anul 1988, complexul hotelier are in componenta 102 camere, 19 sali pentru evenimente si doua restaurante.

In procesul de renovare al hotelului, vechiul boiler a fost inlocuit cu trei boilere pe gaz, masura adoptata in anul 2009. In faza secunda, a fost implementat si un sistem de cogenerare: implicand utilizarea a doua boilere cu o capacitate de 1115 kW si un echipament g-box 50 de 50 kW (capacitate electrica) si 100 kw (capacitate termica). Durata de functionare a echipamentului este incadrata la 8,000 de ore/an. Ca rezultat, aceasta combinatie de echipamente va ajuta la economisirea a 4,000 € lunar.

 

Agent termic eco-friendly pentru incalzirea piscinei

 

Capacitatea echipamentului g-box 50, ce utilizeaza gaz natural, acopera necesarul de agent termic pentru zilele de vara. De asemenea, cantitatea totala de energie electrica produsa este folosita in mare parte de hotel, iar caldura este utilizata pentru incalzirea piscinei, precum si pentru alte facilitati.

Amplasarea echipamentului g-box 50 s-a facut in cadrul unui buncar, pentru economisirea spatiului. Tot ceea ce trebuie facut in cadrul inspectiei, efectuate la 10 ani, este indepartarea placii de acoperire a buncarului cu o macara.

Pentru conectarea ehipamentului la hotel, au fost utilizati 170 de metri de conducte ce trec prin parcul hotelului si printr-un sant adanc de 3 m.

 

Aici puteti sa gastiti mai multe informatii cu privire la echipamentul g-box. Daca aveti intrebari, va stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact. Prin cogenerare, reduceti semnificativ costurile energetice si va asigurati cantitatea de energie necesara hotelului.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!
 Citeste si:

Cum scazi costurile cu energia in hoteluri

Comisia Europeana propune noi reguli pentru strategia de utilizare a gazului, caldurii si agentilor de racire

UE: Cota de energie din surse regenerabile a crescut cu 16% in 2014

Ohio: Energia verde reprezinta un sector al investitiilor avantajoase