Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cogenerare in industria alimentara. Vezi beneficiile pentru un producator de mezeluri!

eficienta energetica

 

Cine este beneficiarul?

 

Compania H.& E. Reinert are sediul in orasul Versmold, Germania. Reprezinta locul in care fratii Hermann si Ewald Reinert au infiintat o macelarie in anul 1931. In prezent, Reinert produce specialitati din carne vandute in toata Europa.

 

Unitatea principala din Versmold utilizeaza un sistem de cogenerare inca din anul 2014

 

Energie verde pentru procesele de curatare

 

Etapa de curatare reprezinta doar una din consumatoarele de energie din cadrul industriei alimentare. Calitatea, igiena si manipularea corespunzatoare a resurselor reprezinta elemente importante.

 

In cazul acesta, fabrica din Versmold necesita curatare de cateva ori pe zi. O cantitate mare de energie este necesara pentru procesele de productie, dar si catre alimentare echipamentelor necesare pentru curatarea tuturor zonelor. Pentru acest necesar energetic, Reinert produce energie termica si electrica in cadrul propriei fabrici inca din anul 2014.

 

Echipamentul avus 1500b asigura producerea simultana de energie electrica si termica. Are capacitate electrica 1,487 kW si 1,484 kW termica.

 

Amortizarea investitiei in scurt timp

 

Sistemul de cogenerare a fost instalat langa generatorul de abur, dar find faptul ca agentul termic se produce direct in fabrica (730 kg/h, 9.5 bari). De asemenea, un panou de comanda a fost integrat in containerul in care au fost montate cele doua echipamente.

 

Echipamentul avus 1500b are un randament foarte bun, jucand un rol important in eficientizare operatiilor si durabilitate. Investitia fost amortizata in doar 2,5 ani.

 

Date generale

 

Beneficiar: H.& E. Reinert

Domeniu: Industria alimentara

Locatie: Vesmold, Germania

Tipul de echipament: avus 1500b

Tipul de combustibil: gaz natural

Capacitate electrica: 1,487 kW

Capacitate termica: 1,484 kW

Accesorii: generator de aburi

 

Pentru eficientizarea consumului de energie si reducerea semnificativa a costurilor de mentenanta, puteti implementa un sistem de cogenerare. Aici puteti afla informatii despre ce presupune acest gen de tehnologie. Ai si datele noastre de contact pentru orice intrebare legate de producerea de energie prin cogenerare.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 


14 comunitati din Westchester trec pe 100% energie verde. Vezi care sunt!

Industria alimentara: Companii de top tind spre 100% energie verde

MMAP: Impulsionarea Tranzitiei spre Economia Verde in Romania