Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cogenerare: Lakeshore primeste finantare de 50,000 de dolari pentru studii de fezabilitate

instalatie de cogenerare

                                                      (imagine din exteriorul ATC, photo: Jason Kryk / Windsor Star)

 

Orasul Lakeshore a primit un grant de 50,000 pentru realizarea unor studii legate de implementarea unui sistem de cogenerare. Obiectivul principal este legat de reducerea costurilor energetice pentru Atlas Tube Centre, centru de activitati recreative si agrement.

„Suntem foarte entuziasmati de primirea acestui grant pentru realizarea studiului”, afirma Rita Chappell-Arsenault, managerul pentru proiecte speciale in cadru orasului Lakeshore.

 

Cogenerare pentru ATC

 

Ce inseamna cogenerare? In cazul in care nu esti deja familiar cu acest termen, reprezinta un fenomen de producere simultana a energiei electrice si termice, utilizand un singur combustibil. In cazul proiectului desfasurat la ATC, vorbim despre utilizarea gazului natural. Aceasta abordare contribuie la reducerea semnificativa a facturilor energetice.

 

Intrebari legate de cogenerare

 

Inca putem spune despre cogenerare ca este o tehnologie noua, iar anumite intrebari apar cu siguranta. Printre acestea, ,,Merita in raport cost-eficienta?” sau ,,In cat timp se amortizeaza investitia?”. Cogenerarea asigura un randament combinat de peste 80%, ceea ce va aduce schimbari semnificative in ceea ce tine de eficienta energetica, precum si un flux energetic continuu. Raspunsurile la intrebare vin dupa realizarea unui studiu de fezabilitate. In functie de echipamentele utilizate si indicatorii de consum, se determina fezabilitatea investitiei si timpul de amortizarea a acesteia.

 

Alte beneficii pentru ATC

 

Atlas Tube Center include si  baza de agremenent, deschiderea fiind programata in aceasta vara. „Dorim in includem si acest parc acvatic in cadrul studiului de fezabilitate. Aceste gen de parcuri consuma o cantitate mare de energie, prin utilizarea pompelor si sistemelor de incalzire a piscinei. Speram ca acest sistem de cogenerare sa ne ajute sa facem economii in cadrul facturilor energetice”, afirma Chappell-Arsenault.

 

Daca doresti sa consulti o gama de echipamente de cogenerare, click aici. Acestea pot fi alimentate utilizand gaze naturale, biogaz sau syngas. Iti stam la dispozitie pentru orice intrebare, iar aici ai si datele noastre de contact. Alege reducerea semnificativa a costurilor energetice!

 

Sursa: http://windsorstar.com/news/local-news/lakeshore-receives-50000-grant-for-energy-study-of-atlas-tube-centre


Citeste si:

Studiu de caz: Cogenerare in cadrul Spitalului Universitar din Illinois

UE: Romania pe locul 3 in topul tarilor independente energetic!

Bune practici: cogenerare in cadrul unei statii de tratare a apei (PWD)