Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cogenerare: O solutie eficienta pentru spitale

cogenerare in spital

                                                     sursa: maria-hilf-krankenhaus.klinikum-bochum.de

 

Cogenerare in cadrul  Spitalului Maria Hilf

 

Spitalul Maria Hilf (Germania) beneficiaza de o statie de biogaz in imediata apropriere. Aceasta furnizeaza energie electrica si termica produsa prin intermediul unui sistem de cogenerare. In cazul in care sunteti pentru prima data aici si va intrebati ce reprezinta cogenerare, aceasa implica producerea simultana de energie electrica si termica, utilizand un singur combustibil. Mai mult informatii gasesti aici.

 

Un sistem de cogenerare, agenitor 212, cu o capacitate de 400 kW, a fost instalat in perimetrul de amplasare a digestorului. Acesta masura asigura furnizarea de energie in condictii optime pentru Spitalul Maria Hilf.

 

Provocari si solutii

 

Principalele provocari in cadrul acestui proiect au fost reprezentate de amplasarea centrala a santierului si infrastructura existenta. Practic, cele doua provocare au fost de natura acustica si din punct de vedere estetic. Solutia? Atenuarea sunetului s-a facut foarte usor, prin utilizarea unu cointainer de beton marca 2G, dar partea estetica necesita un plus de creativitate. Astfel, sistemul a fost integrat in cadrul unui segment din parcarea spitalului, iar prin vopsire a fost adaptat perfect peisajului.

 

Acesta reprezinta un alt proiect in care partenerii nostril 2G au aratat capacitatea de a furniza solutii tehnice adaptate tuturor cerintelor proiectelor. Aici poti consulta intreaga gama de produsa si aria de aplicabilitate, iar pentru mai multe informatii iti stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact.

 

Afla mai multe despre cogenerare si alege reducerea considerabila a costurilor energetice!

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: www.2g-energy.com


Citeste si: 

Mii de dolari castigati din deseuri. Afla cum poti implementa o astfel de tehnologie!
 
Danemarca invata S.U.A. cum utilizeze energie din surse regenerabile
 
Uniunea Energetica: Noi investitii disponibile in sectorul energiei verzi