Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cogenerare: o studenta a gasit o metoda de a transforma dejectiile animale in energie

      cogenerare            

 

O viziune diferita

 

Acolo unde majoritatea persoanelor vad un depozit plin de dejectii animale, Jennifer Town vede viitorul energiei verzi. Town si-a sustinut recent teza de doctorat in microbiologie veterinara la Universitatea din Saskachewan, avand ca obiect de studiu formatiunile microbiene. Prin actiunea acestora, dejectiile animale si materiile organice produc metan.

 

Un efect negativ si unul pozitiv

 

Atunci cand sunt imprastiate pe camp, dejectiile animale produc in mod natural metan. Acesta este un gaz cu efect de sera. De asemenea, pot contine microorganisme ce pot contamina bazinele de apa.

Insa, acestea pot deveni o adevarata mina de aur pentru zona energetica. Atunci cand dejectiile sunt stocate in digestoare, metanul produs poate fi utilizat pentru prodcerea de energie electrica si termica pentru consumatorii industriali si casnici. Pentru zona industriala, puteti consulta gama de sisteme de cogenerare, metoda prin care se pot reduce semnificativ costurile energetice.

„Metanul obtinut poate reduce semnificativ dependenta de combustibilii fosili”, afirma Tim Dumonceaux, profesor in cadrul Universitatii Saskachewan.

 

Daca aveti intrebari cu privire la utilizarea metanului pentru producerea de energie, va stam oricand la dispozitie. Producerea simultana de energie electrica si termica va face diferente majore in ceea ce priveste costurile alocate pentru energie.

 

Aici aveti datele noastre de contact

 

Ramaneti alaturi de noi pe Faceebook si LinkedIn pentru cele mai noi stiri in domeniul energetic!

 

Sursa: http://thestarphoenix.com/news/saskatchewan/young-innovators-student-finds-way-to-turn-manure-into-green-energy


Te-ar putea interesa si:

Aspecte analizate in cadrul COP21. Afla ce schimbari se anunta?

Metodologie - tarife de distributie a energiei electrice

Eficienta energetica si emisii scazute prin cogenerare