Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cogenerare: Raport despre productia de peleti in anul 2014

cogenerare-eficienta energetica

 

Crestere a productiei

 

Raportul elaborat de Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) arata o crestere a cantatitatii de peleti cu 16%, echivalentul a 3 milioane de tone metrice, in 2014.

Trendul ascendent in cadrul acestei industrii este rezultatul cresterii numarului de proiecte in domeniul energiei din surse regenerabile si obiectivelor stabilite de Uniunea Europeana. Aceste aspecte sunt confirmate si in cadrul raportului Global Forest Production din 18 decembrie 2015.

 

Cum au evoluat lucrurile?

 

„Industria lemnului a suferit o lovitura dura in urma crizei economice din perioada 2008-2009”, afirma Linhares-Juvenal, director in cadrul FAO. „ Acum putem vedea cea mai mare crestere din industriala globala a lemnului din ultimi 5 ani, un lucru foarte importanta pentru economiile nationale, pentru bunastarea si mijloacele de trai a milioanelor de persoane ce depind de resursele forestiere”.

Aproape intreaga productie de peleti era concentrata in Europa si America de Nord. Productia europeana acoperea 61% din productia globala, iar America de Nord 33%.

 

Cele mai mari producatoare

 

Cele mai mari producatoare de peleti in anul 2014 au fost Stele Unite (6,9 milioane de tone metrice), Germania (2,1 milioane de tone metrice), Canada (1,9 milioane de tone metrice), Suedia (1,6 milioane de tone metrice) si Letonia (1,3 milioane de tone metrice). Impreuna, productia acestor state echivaleaza cu 52% din productia globala. In plus, trei din cele cinci producatoare de peleti – Statele Unite, Canada si Letonia – sunt si cele mai mari exportatoare.

Conform raportului, 55% din cantitatea de peleti produsa in 2014 a fost exportata.

Exporturile au crescut de la 13 milioane de tone metrice in 2013 la 15 milioane de tone metrice in 2014.

 

Utilizarea peletilor pentru producerea de energie

 

Peletii, alaturi de alte forme de biomasa, se pot utiliza in cadrul sistemelor de cogenerare pentru producerea simultana de energie electrica si termica. Acesta metoda ajuta la cresterea eficientei pentru sectorul industrial si reducerea semnificativa a costurilor energetice. Afla mai multe despre beneficiile utilizarii biomasei si ce tehnologii sunt utilizate, click aici!

 

Sursa: http://www.renewableenergyworld.com/articles/2016/01/global-pellets-production-surged-in-2014-new-report-says.html


Citeste si:

Un pas in viitor prin cogenerare. Vezi misiunea celor de la MIT!

Aspecte analizate in cadrul COP21. Afla ce schimbari se anunta!

Metodologie - tarife de distributie a energiei electrice