Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cogenerare: Un consum redus de combustibil prin aplicare in agricultura!

cogenerare agricultura

 

Desi in zona industriala si comerciala sunt recunoscute beneficiile oferite de sistemele de cogenerare, punem accent si pe dezvoltarea proiectelor de acest gen si in zona rurala. Acest lucru ar inseamna reduceri semnificative in cazul costurilor energetice pentru multe companii din sectorul agricol. Acestea pot utiliza resturile agricole pe post de combustibil pentru alimentarea echipamentelor.

Centralele electrice din zona rurala pot obtine un avantaj economic important prin reducerea consumului de combustibil si, de ce nu, transferul surplusului energetic catre alti consumatori. Multe dintre aceste centrale utilizeaza motoare cu combustie interna sau turbine pentru producerea de energie. Combustibilul primar este reprezentat de gazul natural, dar si motoarele diesel sunt destul de utilizate.

In general, aceste centrale de dimensiuni mici produc cel mult 10MW si procentul de eficienta energetica in productie se incadreaza la 33% (ex: 33% din combustibil este transformat in energie, iar 67% sunt reziduuri). Daca jumatate din cantitatea pierduta ar fi recuperata, atunci s-ar dubla nivelul de eficienta energetica al centralei.

 

Resturile agricole

 

Aceste reprezinta resurse traditionale utilizate in cogenerare. In comparatie cu vechile tehnologii, se obtine avantajul producerii unei cantitati mai mare de energie electrica. Aici puteti o serie de solutii tehnice, aceste tehnologii utilizand gaz natura, biogaz sau syngas. Daca doriti o descriere mai ampla a echipamentelor si a ariei de aplicabilitate, aveti aici si datele noastre de contact.

Revenind, la baza obtinerii combustibilului necesar sta procesul de digestie anaeroba. Presupune descompunerea deseurile in metan, azot si dioxid de carbon. De asemenea, reprezinta un mod eficient de a produce combustibil cu preturi reduse. Beneficiarul asigura necesarul de energie electrica si termica, avand optiunea de a ceda o parte din capacitatea produsa catre alti consumatori.

 

Imaginea de ansamblu (schema biogaz)

cogenerare agricultura

 

Pentru orice informatie legata de producerea de energie prin cogenerare si trigenerare, va stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact. Beneficiati de consultanta gratuita si de reduceri semnificative privind facturile energetice.

 

Sursa: https://www.princeton.edu/~ota/disk3/1983/8311/831107.PDF


Eficienta energetica in industrie este in crestere. Citeste raportul emis de U.E.!

Recupere de caldura pentru alimentarea oraselor cu agent termic. Citeste despre proiectul CELSIUS!

Trigenerare in industria alimentara. Te-ai gandit la aceasta metoda?