Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Colaborare pentru eficienta energetica intre U.E si insulele din Pacific

            

 

Miguel Arias Canete, responsabil pentru politica in domeniul climei si energiei, a semnat o noua declaratie pentru consolidarea cooperarii in domeniul eficientei energetice intre U.E. si patru insule din Oceanul Pacific: Insulele Marshall, Micronezia, Palau si Nauru. Aceasta declaratie va fi semnata aceasta saptamana si de Niue si Tonga.

Declaratia semnata in data de 8 semptembrie 205 va ajuta sectoarele nationale sa atinga obiectivele energetice.  Se vor promova teme precum producerea energiei din surse regenerabile si masuri de eficienta energetica. Aceste actiune vor reprezenta si respectarea angajamentului UE facut insulelor din Pacific, prin oferirea de sprijin pentru dezvoltarea sectorului energetic.

„Energia sustenabila este factorul ce alimenteaza o dezvoltare sustenabila. Acest lucru este valabil in specia pentru insulele din Oceanul Pacific. Importul de combustibil reprezinta un obstacol in cresterea economica, iar schimbarile climatice sunt cel mai usor de observat in aceasta zona. Acestea sunt motivele pentru care Uniune Europeana sprijina tarile din Pacific in efortul de a dezvolta un sistem bazat pe energie din surse regenerabile si pentru economii semnificative in domeniul energiei”, afima Miguel Arias Canete.

Insulele precum Tonga se orienteaza catre scaderea dependentei fata de importurile de petrol, principalul motiv fiind cresterea preturilor.

Declaratii similare au fost facute si intre tari precum Republica Capului Verde si Austria, Luxemburg, Spania si Portugalia; Coasta de Fildes si Franta; Liberia si Norvegia, Rwanda si Togo.

Mai mult, Neven Mimica, comisarul european pentru cooperarea internationala si dezvoltare, a semnat doua declaratii pentru a lucra cu Sierra Leone si Uganda, Germania si Franta in domeniul eficientei energetice. Aceste actiuni au rolul de a consolida parteneriatele in atingerea unui sector energetic sustenabil.

Declaratiile vin in faza premergatoare  Summit-ului ONU pe tema schimbarilor climatice, avand loc in luna noiembrie. 

 

Sursa:  https://ec.europa.eu/energy/en/news/eu-signs-sustainable-energy-declarations-pacific-islands


Te-ar putea interesa si: 

Posibil acord in domeniul energetic intre U.E. si Iran. Afla acum ce presupune!

Modul prin care Regatul Unit isi poate atinge obiectivele energetice

Noi investitii in eficienta energetica pregatite pentru aceasta toamna