Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Comisia Europeana acorda 600 milioane de dolari pentru sectorul energetic

 

proiecte eficienta energetica

 

Comisia Europeana deschide platforma pentru propuneri in cadrul Mecanismului Conectarea Europei (CEF) pentru a finanta proiecte legate de infrastructura energetica. Pentru atingerea obiectivelor, a fost alocat un bugat de 600 milioane de dolari pentru proiecte ce au rolul de a creste competitivitatea, de a consolida securitatea resurselor energetice ale Uniunii si de a contribui la dezvoltarea unui mediu sustenabil, prim implicarea de masuri pentru conservarea mediului.

 

In momentul in care aceste proiecte vor fi demarcate, se va face inca un pas in conturarea pietei energetice interne a UE si la dezvoltarea unei Uniuni  Energetice. Fondul va avea rolul a stimula cresterea numarului de proiecte in sectorul public si privat.

 

Vice-presedintele Uniunii Energetice Maros Sefcovic afirma: “Retelele energetice transfrontaliere stau la baza Uniunii Energetice. Ne fac mai puternici impreuna in Uniunea Europeana. Cu aceasta initiative CEF se deschid noi oportuntati pentru dezvoltarea de infrastructure energetice inteligente”.

 

Comisarul european pentru combaterea schimbarilor climatice si energie, Miguel Arias Canete, continua cele mentionate anterior: “Acordul de la Paris a trimis un semnal asupra necesitatii tranzitiei spre energia verde. Comisia este angajata in sprijinirea acestei tranzitii si investitii acolo unde este necesar. Propunerile vor reprezenta pilonii tranzitiei sistemului energetic, ajutand la conectarea infrastructurii energetice din Europa si vor aduce beneficii de ordin economic si climatic”.

 

Mentiuni legate de finantare

 

Pentru a putea aplica pentru finantare, proiectul propus trebuie sa se incadreze in lista “proiectelor de interes comun”.

 

Suma acoperita de UE nu poate sa depaseasca 50% din costurile eligibile. In cazurile exceptionale, cand proiectele contribuie la consolidarea securitatii energetice si aduce solutii inovative pentru intensificarea relatiilor intre membrele UE, atunci sprijinul poate creste pana la 75%.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: Comisia Europeana


TRamaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

Te-at putea interesa si: 

Alianta globala a oraselor pentru combaterea schimbarilor climatice

Contributia companiilor mari in cadrul economiei verzi

Cogenerare: O solutie eficienta pentru spitale