Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Comisia Europeana asteapta viziunea ta in legatura cu reteaua electrica si cea de gaze natural. Ce schimbari vezi?

eficienta energetica

 

Comisia Europeana doreste sa afla care este viziunea ta in legatura cu reglementarile si codurile retelei electrice si cea de gaze naturale. Aceasta actiunea vizeaza noi schimbari incepand cu anul 2017.

 

Consultarea publica, ce se incheie in data de 14 octombrie 2016, are rolul de a pune laolalta opiniile stakeholderilor cu privire la prioritatile de dezvoltare in domeniul electric si furnizarii de gaze naturale. 

 

Al Treilea Pachet Energetic” are ca obiectiv armonizarea celor trei dimensiuni: tehnice, operationale si in setul de reglementari – stabilind un nou fundament pentru dezvoltare in sectorul electric si al gazelor naturale.

 

In trecut, normele de exploatare a retelei si tranzactionare s-au trasat la nivel national. Astazi, membrele UE sunt interconectate, astfel, reglementarile europene devin necesare pentru atingerea unui echilibru in tranzactiile din domeniul energetic si cel al gazelor naturale.

 

O noua lista de prioritati, in ceea ce priveste setul de reglementari pentru retea, se stabiliste in fiecare an.

 

Pentru consultarea publica, un click aici!

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: Comisia Europeana


Citeste si: 

Ministerul Energiei: Intalnire cu reprezentatii societatii civile pentru discutii pe tema transparentizarii companiilor din domeniul energetic romanesc
 
TRANSPARENTA IN ENERGIE, eveniment dedicat Organizatiilor Non-Guvernamentale
 
Comisia Europeana a publicat o previziune in domeniul energetic, transporturi si emisii. Descarca “EU Reference Scenario 2016”!