Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Comisia Europeana propune noi reguli pentru strategia de utilizare a gazului, caldurii si agentilor de racire

cogenerare eficienta energetica

 

Comisia Europeana a lansat o noua propunere privind o serie de masuri pentru prevenirea crizelor de gaz si pentru o coordoonare mai buna intre membrele Uniunii Europene. Propunerea va strange si legatura acordurilor interguvernamentale in domeniul energetic intre membrele U.E. si alte state. Scopul este de a consolida securitatea energetica si resursele de gaz.

 

Mai mult, incurajeaza masurile de crestere a eficientei energetice si utilizarea energiei din surse regenerabile. Toate aceste masuri vor ajuta  la dezvoltarea un sistem de incalzire si racire inteligent si eficient.

 

„Strategia pentru Uniune Energetica, lansata acum un an, a promis sa furnizeze cu energie sigura, sustenabila si competitiva. In prezent, ne orientam catre securitatea resurselor, prin atingerea celor trei aspecte mentionate anterior. Prin reducerea cererii de energie si un management eficient, resursele pe care le livram in surse externe ne vor ajuta sa ne atingem obiectivele si sa crestem stabilitatea in piata energetica din Europa”, afirma Maros Sefcovi, Vicepresedintele Comisiei pentru Uniune Energetica.

 

Acum, Comisia a identificat un mod de a accesa rapid piata globala a gazului natural lichefiat si o mai buna utilizare si stocare a resurselor pe toata suprafata Europei. Acest lucru ar ajuta tarile dependente de foarte putini furnizori de gaz sa-si diversifice resursele si sa consolideze securitatea energetica.

 

Pentru incalzire si racire, Comisia a lansat prima strategie ce vine in intampinarea consumurilor mari de energie, in mod special cel al combustibililor fosili. Incalzirea si racirea acopera un procent de 50% din totalul energiei consumate in Uniunea Europeana, iar energia din surse regenerabile 18% din acest procent.

 

Aceasta strategie include planuri de eficientizare a consumului de energie in cladiri, de imbunatatire a sitemelor de transport al energiei intre sursa si zonele de utilizare. Astfel,  se vor extinde sferele de utilizare a energiei din surse regenerabile si va fi incurajata utilizarea caldurii reziduale rezultate din procesele industriale.

 

De asemenea, strategia are ca obiectiv informarea consumatorilor cu privire la consumul de energie si asupra diverselor metode ce pot eficientiza acest consum.

 

Aici poti afla cum poti reduce semnificativ costurile energetice prin implementarea unui sistem de cogenerare. Daca ai intrebari, iti stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact.  

 

Sursa: https://ec.europa.eu


UE: Cota de energie din surse regenerabile a crescut cu 16% in 2014

Ohio: Energia verde reprezinta un sector al investitiilor avantajoase

Resursele de energie primara au crescut in anul 2015 cu 2,0%