Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Companii de top doresc un consum de 100% din surse regenerabile. Afla mai multe detalii!

energie din surse regenerabile

 

Despre ce companii este vorba?

Starbucks, Wal-Mart, Goldman Sachs si Johnson & Johnson se numara printre companiile ce vor sa faca trecerea totala spre consumul de energie din surse regenerabile, orientandu-se spre utilizarea surselor de energie cu o amprenta redusa de carbon. Actiunile se desfasoara sub forma unei organizatii nonguvernamentale „The Climate Group`s global initiative, RE100”.

In prezent, se desfasoara o serie de actiuni ale institutiilor publice in  colaborare cu societatea civila. Obiectivul este reprezentat de inlocuirea surselor de energie conventionale cu cele din surse regenerabile. Companiile vor sa preia un astfel de model, avand la baza si beneficiile economice.

 

Cum decurg lucrurile in prezent?

Proiectul desfasurat nu mentioneaza un obiectiv de 100% energie din surse regenerabile, dar companiile si-au setat singure praguri foarte inalte.

Johnson & Johnson tinteste sa atinga un consum de 100% din surse regenerabile, pana in anul 2050. CEO-ul companiei, Alex Gorsky, confirma interesele companiei de a desfasura cat mai multe actiuni de eficienta energetica, incurajand desfasurarea proietelor de promovare a energiei verzi.

 

Alte companii cu obiective inalte

Printre acestea se numara Goldman Sach (100% pana in anul 2020), Nike Inc (100% pana in 2025) si Procter & Gamble, cu atingerea unei cote de 30% energie din surse regenerabile pana in anul 2020.

Compania americana Steelcase si-a anuntat participarea in cadrul acestui proiect, desi a obtinut un consum de 100% energie din surse regenerabile la finalul anului trecut. Din cadrul noilor participanti, Voya International tinteste acelasi rezultat pana la sfarsitul acestui an.

„Aceste initiative din zona business, impreuna cu obiective impuse de fiecare companie in parte, trimit un mesaj puternic si catre alte sectoare. Mesajul arata calea pe care o vor urma companiile si fundamentul viitoarelor proiecte”, afirma Emily Farnworth, director de campanie al The Climate Group RE100.

 

Sursa: http://www.cnbc.com/2015/09/23/starbucks-wal-mart-nike-goldman-sachs-take-on-100-renewable-energy-pledge.html


Te-ar putea interesa si: 

Produce energie cu resursele avute la indemana. Afla povestea unui silvicultor din Salaj!

Planul SET 2015 va dezvolta sectorul energiei verzi. Afla ce presupune!

Companiile fac inca un pas spre energia verde. Afla care sunt beneficiile!