Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Companiile fac inca un pas spre energia verde. Afla care sunt beneficiile!

eficienta energetica

 

Moldova Center nu este doar este doar cea mai noua cladire din orasul Iasi, ci si una din cele mai eficiente din punct de vedere energetic. Astfel de constructii aduc multe beneficii economice, iar acest lucru va duce la cresterea numarului de companii implicate.

 

Care sunt obiectivele companiilor?

Progresul tehnologic ne faciliteaza anumite activitati cotidiene, dar trebuie sa privim lucrurile si din punct de vedere al consumului energetic implicat. Orasele au devenit cele mai mari consumatoare de energie la nivel global. De aici putem identifica un prim obiectiv. Raducerea consumului de energie a devenit un element esential pentru sustenabilitate economica.

Moldova Business Center reprezinta un tip de cladire adaptat nevoilor din zona business, precum si standardelor nationale si internationale privind cladirile verzi. Cresterea numarului unor astfel de proecte ar putea duce la stimularea antreprenoriatului si un pas dezvoltarea companiilor. Acest lucru rezulta din posibilitatea de a face economii semnificative in cazul costurilor cu energia.

 

Ce spun reprezentatii Moldova Business Center?

Aceasta cladire se remarca prin practicabilitate, fiind o solutie pentru companiile in cautare de birouri. De asemenea, designe-ul este unul remarcabil, prin finisaje de calitate, un plan functional curat, climatizare performanta si o panorama inedita asupra orasului Iasi.

Alexandra Pal, manager de vanzari in cadrul Moldova Business Center, afirma:  „Termenul de cladire verde este un termen folosit pentru cladirile construite si folosite intr-un mod responsabil fata de mediul inconjurator, in toate stadiile ei: proiectare, constructie, demolare si intretinere. In acest sens, Moldova Center si-a propus certificarea cladirii drept o cladire verde înca din stadiul de proiect, vizand obtinerea certificarii BREEAM Very Good ”

 

10 avantaje obtinute prin dezvoltarea unei cladirile verzi:  

·         Profituri mai mari

·         Raport calitate-pret foarte bun

·         Se vand sau se inchiriaza mai repede

·         Preturile de vanzare sau inchiriere sunt mai mari

·         Riscuri investitionale mai mici

·         Costuri operationale reduse, cu 30% mai putine costuri de mentenanta

·         Calitate superioara a mediului inconjurator

·         Emisii minime

·         Confort termic superior

·         Iluminare naturala

 

Si tu poti face economii semnificative in cazul costurilor cu  energia electrica si termica. In functie de cantitatea si fluxul de energie, se pot implementa tehnologii ce au rolul de a eficientiza consumul. Cum ar fi sa poti utiliza o parte din bugetul alocat facturilor la energie pentru dezvoltarea companiei tale? Poti face acest lucru posibil. O solutie este reprezentata de implementarea unui sistem de cogenerare sau trigenerare. Afla acum ce avantaje ofera aceste tehnologii!

 

Sursa: http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/economie/cladirile-verzi-noul-trend-printre-investitori--217226467.html


Te-ar putea interesa si: 

Diagnosticarea constructiilor: o metoda prin care poti reduce consumul de energie

Cum poti transforma resturile menajere in combustibil pentru echipamentele tale

Colaborare pentru eficienta energetica intre U.E si insulele din Pacific