Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Conferinta INOGATE20: Cooperare cu vecinii din Estul Europei si state din Asia Centrala!

eficienta energetica

 

Uniunea Europeana este gazda unei conferinte de nivel inalt, fiind vorba de posibilitatile de cooperare in sectorul energetic cu vecinii din Estul Europei si state din Asia Centrala. Scopul este reprezentat de indenficarea celor mai eficientei actiuni si metode in sectorul energetic.

 

Maros Sefcovic, Vicepresedintele Comisiei Europene si Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinatate si Extindere, participa la acest eveniment. De asemenea, sunt alaturi reprezentanti de seama din cadrul Uniunii Europene, tari partenere, institutii financiare internationale si grupuri din sectorul privat.

 

De asemenea, in cadrul conferintei vor fi prezentate realizarile U.E. si a partenerilor din Europa deEst si Asia Centrala, privind securitatea energetica si sustenabilitate sub programul INOGATE.

 

INOGATE asigura programe de asistenta tehnica in sectorul energetic si lucreaza cu 11 tari partenere pentru reducerea dependentei fata de combustibilii fosili, cresterea securitatii energetice, prevenirea problemelor de mediu si atragerea de investitii in proiecte energetice.

 

Statele partenere sunt organizate dupa regiuni:

  • Europa de Est: Belarus, Moldova si Ucraina
  • Caucaz: Armenia, Azerbaijan si Georgia
  • Asia Centrala: Kazahstan, Kargazstan, Tajikistan, Turkmenistan si Uzbekistan

 

Pana in prezent, INOGATE a implementat cu succes 70 de proiecte.

 

Sursa: https://ec.europa.eu


Citeste si:

Actiuni post-COP 21. Vor fi disponibile noi informatii in domeniul energetic!

UE: Un portal prin care poti atrage investitori. Afla ce presupune!

ANRE: Data limita contestatii achizitie certificate verzi