Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Consultare publica privind guvernarea Uniunii Energetice. Ai ocazia sa iti prezinti viziunea!

energie verde

 

 Ti-ai dori sa iti poti spune parerea in legatura cu modul de guvernare al Uniunii Energetice, precum si a modului in care sunt desfasurate actiunile pentru atingerea obiectivelor? Daca este interesat de participarea la o astfel de dezbatere, te poti inscrie pe pagina Comisiei Europene. Gasesti cererea de participare la finalul articolului.

 

Comisia Europeana sustine nevoia unei „guvernari solide si transparente, acorata in legislatie, pentru a da siguranta ca toate actiunile energetice desfasurate la european, regional, national si local contribuie la atingerea obiectivelor Uniunii Energetice.”

 

De asemenea, Uniunea Energetica a mentionat faptul ca „planurilor integrarea in domeniul energetic si climei, adresate tuturor celor cinci dimensiuni ale Uniunii Energetice, reprezinta instrumente necesare si trebuie sa fie cuprinse intr-o planificare strategica.” La acestea se adauga si un sitem de monitorizare transparent.

 

Cele cinci dimensiuni sunt:

  • securitate, solidaritate si incredere
  • piata energetica integrata
  • eficienta energetica
  • decarbonizare
  • cercetare, inovare si competitivitate

 

Ai ocazia sa iti spui parerea in legatura cu planificarea curenta si raportarea cerintelor in domeniul energetice, precum si asupra modului in care se pot aduce imbuntatiri sistemului de guvernare a Uniunii Energetice.

Reamintim, cererea se poate face urmand acest link

 

Sursa: Comisia Europeana


Ministrii Energiei au conturat design-ul pietei energetice. Ce rol va juca energia verde?

Banca Mondiala prezinta planificarea actiunilor in domeniul climatic

Anunt referitor la pretul de referinta la 1 aprilie 2016 pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de sera