Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Contributia companiilor mari in cadrul economiei verzi

energie verde

 

Un viitor cu energie verde

 

Multi dintre noi considera internetul a fi o lume virtuala prin care invatam, comunicam, stocam fisiere si suntem angrenati in diferite activitati fara un efect prea mare asupra lumii fizice. Ceea ce trebuie mentionat aici este faptul ca energia necesara petru a mentine o astfel  de retea implica furnizori ce se situeaza in afara zonei digitale.

 

Pe masura ce tehnologia avanseaza, va creste si traficul pe internet, iar acest lucru va duce la o cerere de energie tot mai mare. Astfel, companiile vor sa obtina un control asupra necesarului energetic prin implmentarea proiectelor in sectorul energiei verzi.

 

Companii de top sustin tranzitia catre energia verde

 

Conform raportului furnizat de Agentia pentru Protectie Mediului a Statelor Unite privind top 100 companii din Parteneriatul pentru Energie Verde, Microsoft si Apple utilizeaza 100% energie verde alaturi de compania Intel. Rezultate notabile inregistreaza Cisco prin 97% si Dell cu 54%. In continuarea topului, Google atinge un procent de 36%, iar Amazon si Facebook nu figureaza pe lista.

 

In Statele Unite ale Americii, Amazon, Google si Microsoft ofera sprijin guvernului prin Planul pentru Energie Verde. Actiunile vizeaza modificarea unui reglementari in domeniul mediului, rezultatul fiind reducerea emisiilor de carbon cu 30%.

 

Companiile ce isi desfasoara activitatea in mediul online au transformat lumea in doar cateva decenii, prin extinderea conexiunii la internet catre miliarde de oameni. Insa, in tranzitia catre un viitor sustenabil, companiile vor putea juca un rol important in sectorul energiei din surse regenerabile, iar beneficiile se vor reflecta si prin sprijinul acordat tarilor in curs de dezvoltare.

 

Eficientizarea consumului de energie prin cogenerare 

 

Cogenerea ofera beneficiul producerii simultane de energie electrica si termica, utilizandu-se un singur combustibil. Pentru mai multe informatii legate de solutii pentru reducerea costurilor energetice si a emisiilor de carbon, iti stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://memeburn.com/2016/06/tech-giants-contribute-green-energy-economy/


Citeste si: 

Cogenerare: O solutie eficienta pentru spitale
 
Mii de dolari castigati din deseuri. Afla cum poti implementa o astfel de tehnologie!
 
Danemarca invata S.U.A. cum utilizeze energie din surse regenerabile