Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Costurile energiei regenerabile vor scadea cu 40% in urmatorii 3 ani

Costul de producere a energiei din surse regenerabile a scazut sub pretul combustibililor fosili in multe parti ale lumii, arata un nou raport al Agentiei Internationale pentru Energii Regenerabile, citat de computerworld.com

Raportul IRENA sustine ca biomasa, hidroenergia, energia geotermala si eoliana au ajuns competitive ca pret sau chiar mai ieftine decat carbunele, petrolul sau termocentralele pe gaz, in ciuda scaderii pretului la titei.

Cel mai mare declin al costurilor a fost inregistrat de panourile fotovoltaice, cu 75% mai mic in 2014 fata de anul 2009.

energie regenerabila energie solara energie eoliana

Intr-un raport adiacent, emis de Deutsche Bank in aceasta luna, costul pentru generarea energiei solare a fost prezis ca va scadea cu 40% in urmatorii 3-4 ani. Acelasi raport sustine ca este de asteptat ca in doar doi ani de zile energia solara sa bata pretul carbunelui.

Adnan Amin, directorul general al IRENA, a declarat ca proiectele pe energie regenerabila din intreaga lume vor depasi proiectele de energie pe combustibili fosili, mai ales cand se vor lua in calcul factori precum poluarea locala, deterioararea mediului si sanatatea cetatenilor.

„Jocul s-a schimbat, pretul scazut al energiilor regenerabile confera o oportunitate istorica de a construi un sistem curat, cu energie durabila cu capacitatea de a evita schimbarile climatice catastrofale intr-un mod accesibil”, a declarat Amin. 

Sursa: COMPUTERWORLD

 


 

Citeste si: 

Cum scazi costurile cu energia in hoteluri

Google si Apple - Competitie pentru energia regenerabila

 


Vrei sa aflii primul noutatile despre energie regenerabila? Ne gasesti si pe Linkedin sau Facebook. Click mai jos!