Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cresterea eficientei energetice pentru cladiri. Ce trebuie facut?

eficienta energetica

 

Un raport realizat in colaborare cu Agentia Internationala pentru Energie (IEA) descrie ce inseamna de fapt performanta in domeniul eficientei energetice pentru cladiri, precum si modul prin care se poate reduce semnificativ amprenta de carbon la nivel global. Cantitatea de energie salvata ar fi echivalenta cu totalul de energie consumata de China, Franta, Germania, Rusia, Regatul Unit si SUA.

 

Indicatori de performanta energetica

 

Acestea fiind spuse, unde trebuie lucrat? Ghidul realizat de IEA impreuna cu Parteneriatul International pentru Cooperare in Domeniul Eficientei Energetice (IPEEC), ofera informatii importante privind indicatorii de performanta energetica a unei cladiri. Puteti sa gasiti informatii utile privind principale surse de energie, consumul de energie, indicatori de consum, previziuni pentru piata energetica si multe alte informatii.

 

Beneficii

 

Tehnologiile cu emisii reduse de carbon nu aduc doar beneficiilor unui consum de energie, arata noul raport. Companiile si consumatorii casnici vor inregistra costuri reduse pentru energia electrica si pentru combustibil. De asemenea, sunt tehnologii ce asigura stabilitate in fluxul energetic, reduc semnificativ emisiile cu efect de sera si alti poluanti ce pot pune in pericol sanatatea oamenilor.

 

Evolutia consumului de energie

 

In perioada 2000-2012, consumul de energie la nivelul cladirilor a crescut la nivelul statelor analizate in raport, cu exceptia Regatului Unit si Germaniei. Consumul de energie electrica – o componenta importanta in consumul de energie la nivelul cladirilor – a crescut odata cu numarul de electronice utilizate, influenta factorilor demografici, activitatea economica etc. Raportul arata cum un sistem energetic inteligent poate solutiona aceste probleme.

 

Raportul poate fi descarcat de aici

 

Sursa: http://www.iea.org/newsroomandevents/news/2015/november/the-state-of-buildings-energy-performance-and-what-needs-to-be-done.html


Cogenerare: Un consum redus de combustibil prin aplicare in agricultura!

Eficienta energetica in industrie este in crestere. Citeste raportul emis de U.E.!

Recupere de caldura pentru alimentarea oraselor cu agent termic. Citeste despre proiectul CELSIUS!