Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Cum eviti penele de curent? Vezi solutia adoptata de o serie de institutii!

cogenerare

 

Am prezentat intr-un articol anterior beneficiile implementarii unui sistem de cogenerare in cadru MIT (Massachusetts Institute of Technology). „Echipamentul va fi capabil sa functioneze in afara retelei publice”, afirma reprezentatul MIT, Don Holmes. Dupa implementarea proiectului, sunt obtinute resursele necesare de energie electrica, termica, precum si agent termic la temperaturi scazute. „Privim noua instalatie ca un pod spre viitor”.

 

MIT nu este singura din acest sector. Mai multe institutii au facut pasul spre tehnologii de inalta eficienta energetica, aici intrand si posibilitatea de produce necesarul de energie. Astfel de actiuni garanteaza costuri energetice scazute, precum si un flex energetic continuu. Si lucrurile nu se opresc aici. Cei care adopta astfel de masuri elimina riscul penelor de curent sau riscul atacurilor cibernetice.

 

Sa luam un alt exemplu. Vremea nefavorabila a afectat reteaua electrica a Universitatii Princeton, dar sistemul de cogenerare a mentinut lumina si caldura in campus. Un caz similar regasim si in cadrul Universitatii din New York, unde instalatia de cogenerare a continuat sa furnizeze necesarul de energie pe durata penei de curent, ce a afectata intregul oras.

 

Instalatiile de capacitati mici fac un salt urias

 

„Instalatiile de capacitati mici reprezinta un fenomen global”, afirma Peter Asmus, consultant in domeniul energetic. Acesta estimeaza o crestere anuala cu 20% a utilizarii acestui gen de proiecte. „Istoric, cea mai mare parte din din piata acestor instalatii s-a conturat in jurul universitatilor si spitalelor”.

 

 Instalatiile de cogenerare isi dovedesc utilitatea prin utilizarea unu singur tip de combustibil pentru producerea a doua sau chiar trei forme de energie. Acestea eficientizeaza consumul de energie si reduc emisiile cu efect de sera. 

 

Contacteaza-ne acum si afla cum poti implementa un sistem de cogenerare si care sunt beneficiile pentru afacerea ta. Impreuna vom identifica cea mai buna metoda pentru reducerea semnificativa a facturilor la energie!

 

Ramai alaturi de noi pe Facebook si LinkedIn pentru cele mai noi stiri in domeniul energetic!

 

Sursa:http://news.nationalgeographic.com/energy/2016/03/160318-how-to-avoid-storm-blackouts-colleges-go-big-with-microgrids/


Citeste si:

Conferinta INOGATE20: Cooperare cu vecinii din Estul Europei si state din Asia Centrala!

Actiuni post-COP 21. Vor fi disponibile noi informatii in domeniul energetic!

UE: Un portal prin care poti atrage investitori. Afla ce presupune!