Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Curent electric produs prin valorificarea gunoiului. Vezi despre ce oras din Romania este vorba!

cogenerare biogaz

 

Dincolo de economie, sistemul va rezolva si una din marile probleme ale zonei: cea a poluarii de la fermele zootehnice. Orasul Seini, din judetul Maramures, are o lunga traditie in cresterea animalelor, dar se afla si pe lista neagra a celor mai poluate localitati.

 

Gunoiul provenit de la fermele zootehnice si din gospodariile oamenilor a afectat terenurile agricole, iar intreaga zona devenise o bomba ecologica. Sprijinite de Ministerul Mediului, prin Banca Mondiala, autoritatile locale au gasit o solutie rapida: o instalatie de biogaz. Investitia se ridica la 3 milioane de euro.

 

Gabriela Tulbure, primarul orasului Seini: "O sa se faca o economie foarte importanta pentru ca vom face o compensare cu intreaga factura pe care o avem in orasul Seini, iluminatul public, scolile, crese, tot ce avem in administratia locala. Am gasit o comoara, uite ca putem sa transformam dejectiile animaliere in biogaz."

 

Citeste mai departe

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursastirileprotv.ro 


Te-ar putea interesa si: 

Spitalul din New Milford prezinta beneficiile energiei verzi. Afla ce masuri au fost adoptate!
 
Gaze naturale: Au fost semnate acorduri intre Romania-Bulgaria si Romania-Ucraina
 
Ministerul Energiei a publicat raportul consolidate al etapei de analiza calitativa din procesul de elaborare a Strategiei Energetice a Romaniei