Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Danemarca invata SUA cum sa utilizeze energie din surse regenerabile

 

energie verde

 

Ambasadorul S.U.A. in Danemarca, Gert Lose,  scoate in evidenta un subiect important la nivel mondial, acest lucru in plina campanie electorala. “Indiferent de ce guvern ai, fie ca este de stanga sau de dreapta, ambele tabere aproape cad de acord in ceea ce priveste politicile climatice”. Sunt necesare masuri cu rolul de a diminua cat mai mult impactul asupra mediului inconjurator si de a combate schimbarile climatice.

 

Un partener pentru energie verde

 

Danemarca si-a stabilit un obiectiv de a reduce cu o treime emisiile cu efect de sera in urmatorul deceniu. Vorbim de un stat cu o crestere economica cu 80%, luand in calcul anul 1980. O parte din acest succes vine si din sectorul energiei din surse regenerabile. “Energia verde chiar functioneaza, se poate implementa si reprezinta, de asemenea, un business productiv”, afirma Gert Lose.

 

Aceasta tara a facut pasul spre energia verde in pragul embargoului asupra tarilor arabe din 1973 si Revolutiei din Iran din 1979, fiind vorba de o perioada in care Danemarca importa 99% combustibili fosili.

 

Dupa ce cantitati mari de petrol au fost brusc scoase de pe piata globala – primul factor fiind reprezentat de consecintele ajutorului oferit de americani statului Israel in Razboiul de Yom Kippur, apoi de Razboiul din Irak – cantitatile de petrol au scazut si preturile au crescut.  

 

Valorificarea apei reziduale pentru a produce energie

 

Danemarca a implmentat o serie de tehnologii pentru valorificarea apelor reziduale din statiile de tratare. Acest lucru duce la posibilitatea de a produce energiei electrica si termica. Aici ai un exemplu de cum poti produce simultan cele doua forme de energie. 

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursahttp://www.usnews.com/news/best-countries/articles/2016-06-17/denmark-embraces-green-energy-and-braces-for-a-warmer-future


Citeste si: 

Uniunea Energetica: Noi investitii disponibile in sectorul energiei verzi

Tarile membre U.E. discuta despre noile reglementari ale pietei energetice

IEA: Scaderea emisiilor de carbon in orase este necesara