Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Diagnosticarea constructiilor: o metoda prin care poti reduce consumul de energie

analiza eficienta energetica

 

Cercetatorii din cadrul Universitatii Drexel (U.S.A.) dezvolta un algoritm prin care poti identifica ce componenta are un consum mai mare decat in mod normal. Acest instrument va face o analiza generala a cladirii si va identifica locul in care sunt necesare interventii.

 

Pentru inceput, poti raspunde la intrebarile urmatoare:

Angajatii spun ca temperatura este scazuta? Este mult prea cald? Aerul este inchis? Costuri prea mari cu energia? Acestea sunt o parte din intrebarile pe care trebuie sa le pui atunci cand doresti sa obtii un climat corespunzator.

Mai mult de atat, managementul unei cladiri nu presupune doar un echilibru intre incalzire, racire si ventilatie. Sunt necesare sunt analize privind conditia echipamentelor. Pot fi necesare actiuni de mentenanta sau modificari in ceea ce priveste sistemul de functionare al acestora.

 

Care este scopul  acestei cercetari?

Echipa de cercetatatori din Universitatea Drexel lucreaza la o metoda de analiza tip Cloud, aceasta avand rolul de a depista pierderile de energie in cadrul cladirilor.

Jin Wen, profesor in cadrul Facultatii de inginerie, dezvolta un sistem analiza a informatiilor generate de sistemul de control al cladirii. Printre componente se numara termostatele, senzorii pentru fluxul de apa si aer. Din punct de vedere energetic, accentul cade pe sistemului de avertizare in cazul defectiunilor. Scopul este reprezentat de atingerea unui climat corespunzator pentru angajati si cresterea eficientei energetice.

 

Ce presupun masurile de eficienta energetica?

Eficienta energetica presupune aplicarea unor masuri, includem si tehnologii, prin care se reduc pierderile energetice.

Daca ar fi sa luam un exemplu din viata de zi cu zi, stingerea unui bec reprezinta o metoda de conservare a energiei. Insa, inlocuirea becurilor cu incandescenta cu becurile cu lumina fluorescenta reprezinta  o masura de eficienta energetica.

Atunci cand o cladire este izolata corespunzator, aceasta previne pierderea aerului cald si scade consumul echipamentelor utilizate pentru incalzire. De asemenea, pe timp de vara, in interior se va mentine un climat corespunzator. Nu va mai fi necesara utilizarea permanenta a aparatului de aer conditionat.

Aceste tipuri de masuri se pot realiza si la nivelul industriilor. Pot fi implemenentate  masuri pentru reducerea semnificativa a costurilor cu energia electrica si mentinerea unui climat corespunzator. Acest lucru se poate realiza prin utilizarea combustibililor conventionali sau prin implementarea unor tehnologii ce furnizeaza energiei din surse regenerabile.

 

Masurile pentru eficienta energetica iti pot reduce semnificativ consumul si costurile cu energia. Afla ce beneficii iti ofera un sistem de cogenerare. De asemenea, ai acces la date privind posibilitatile de finantare a proiectelor.  

 

Sursa: http://energyefficiencymarkets.com/diagnosing-sick-buildings-to-save-energy/


Te-ar putea interesa si:

Cum poti transforma resturile menajere in combustibil pentru echipamentele tale

Colaborare pentru eficienta energetica intre U.E si insulele din Pacific

Posibil acord in domeniul energetic intre U.E. si Iran. Afla acum ce presupune!