Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Din 2017, Google va folosi doar energie din surse regenerabile

energie regenerabila

*sursa poza: The Guardian


Google a anuntat ca, incepand cu 2017, toate centrele sale, precum si birourile pentru cei 60.000 de angajati vor fi alimentate in intregime de energie din surse regenerabile.


Gigantul IT este deja cel mai mare cumparator corporate din lume de energie electrica din surse regenerabile, anul trecut 44% din energia consumata provenind din ferme eoliene si solare. Acum Google tinde spre 100%, nefiind exclus ca astia sa investeasca in viitor si in energie nucleara.


“Este vorba despre blocarea preturilor pentru noi pe termen lung. Energia din surse regenerabile devine treptat cea mai mica optiune de cost”, a declarat Marc Oman, EU energy lead la Google. “Fondatorii Google sunt convinsi ca schimbarile climatice sunt reale, o amenintare reala, imediata, de aceea este necesar sa ne implicam activ”.


Oman a declarat ca Google a avut nevoie de 5 ani pentru a-si atinge obiectivul de 100%, stabilit in 2012, din cauza procesului complex pe care il presupune negocierea acordurilor de achizitie a energiei. In acest moment Google doreste sa semneze noi contracte pe o perioada de 10 ani pentru energii cu emisii reduse de carbon, cum ar fi energia hidro, biomasa si nucleara.


Citeste mai departe.


Sursa: The Guardian